Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Saab 9-4X 2011: Ο Μεξικανός

Saab 9-4X 2011: Ο Μεξικανός

Στην κεντρική Αμερική περνά στην παραγωγή το νέο crossover της Saab, όπου και εντοπίστηκε με εξαιρετικά λιτή περιβολή.

Ένα βήμα πριν την παραγωγή βρίσκεται το 9-4X, καθώς το νέο crossover της σουηδικής φίρμας έχει αποκτήσει την τελική του μορφή.

Αυτό τουλάχιστον αποδεικνύουν οι φωτογραφίες από τις δοκιμές εξέλιξης του τετρακίνητου Saab, αποκαλύπτοντας -μεταξύ άλλων- τα βασικά σχεδιαστικά χαρακτηριστικά του.

Το ελαφρύ καμουφλάζ, που σκεπάζει συγκεκριμένα τμήματα του αμαξώματος, οδηγεί σε ασφαλή συμπεράσματα, επιβεβαιώνοντας τις σχεδιαστικές ομοιότητες του 9-4X με τη δεύτερη γενιά του 9-5.

Όπως και στην περίπτωση της σουηδικής μπερλίνας, έτσι και το 9-4Χ πρόκειται να βασιστεί σε ήδη υπάρχουσα πλατφόρμα που προέρχεται από τις τάξεις της GM.

Σε αυτήν την περίπτωση, βέβαια, αφετηρία για το εντυπωσιακό crossover θα αποτελέσει η Cadillac SRX και όχι το Opel Insignia.

Αντιθέτως, από το 9-5 θα προέλθουν οι αποκλειστικά υπερτροφοδοτούμενοι κινητήρες βενζίνης, οι οποίοι θα ξεκινούν από τα 2,0 λίτρα και θα φτάνουν στην κορυφαία-εξακύλινδρη έκδοση τα 2.800 κ.εκ.

Το 9-4Χ θα αποτελέσει τη μοναδική πρόταση της Saab που δεν θα παράγεται στη Σουηδία, αλλά στο Μεξικό σε εγκαταστάσεις της GM.

Στην ευρωπαϊκή αγορά πρόκειται να διατεθεί μέσα στο 2011, έναν περίπου χρόνο μετά το εμπορικό λανσάρισμα της station wagon εκδοχής του νέου 9-5.

Auto Express

Sports in

Έτοιμος για θρυλικό μπρέικ ο Ολυμπιακός στη Βαρκελώνη

Με στόχο να σπάσει την έδρα της Μπαρτσελόνα με το… καλημέρα ο Ολυμπιακός στο πρώτο παιχνίδι της σειράς με τους Καταλανούς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024