Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Lancia Ypsilon 2012: Πεντάθυρη και πεντάμορφη

Lancia Ypsilon 2012: Πεντάθυρη και πεντάμορφη

Με αφετηρία την προσεχή έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης τον Μάρτιο του 2011, η Lancia Ypsilon επιστρέφει στο προσκήνιο της ευρωπαϊκής αγοράς σε αποκλειστικά πεντάθυρες εκδόσεις.

Το 75% των αυτοκινήτων πόλης που πωλούνται στην Ευρώπη διαθέτουν πεντάθυρο αμάξωμα.

Αυτό ήταν αρκετό για τη Lancia ώστε να εγκαταλείψει τις τρίθυρες εκδόσεις της μέχρι σήμερα γνωστής Ypsillon και να σχεδιάσει το μέλλον του εν λόγω αυτοκινήτου πάνω στα πρότυπα του ανταγωνισμού.

Η πεντάθυρη, λοιπόν, Ypsilon πρόκειται βασιστεί στο δάπεδο του σημερινού Fiat Punto EVO, ξεπερνώντας σε μήκος ακόμη και τα τέσσερα μέτρα.

Η αισθητή αύξηση των εξωτερικών διαστάσεων θα της επιτρέψει, μεταξύ άλλων, να υιοθετήσει το ιδιαίτερο παρουσιαστικό της μεγαλύτερης Delta και να διατηρήσει την παράδοση που τη θέλει να διαφοροποιείται σχεδιαστικά από το σύνολο του ανταγωνισμού.

Νέοι κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, που σήμερα συναντάμε σε ανάλογες προτάσεις του ιταλικού ομίλου, θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα της «μικρής» Lancia.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το υπερτροφοδοτούμενο μοτέρ βενζίνης 1,4 λίτρων τεχνολογίας MultiAir, όπως και ο δικύλινδρος turbo κινητήρας TwinAir, που πρόσφατα τοποθετήθηκε στο Fiat 500.

H νέα Ypsilon αναμένεται στην ελληνική αγορά τον Σεπτέμβριο του 2011, αποτελώντας ένα από τα τρία συνολικά μοντέλα που πρόκειται να παρουσιάσει η ιταλική φίρμα του προσεχείς μήνες.

Με σκοπό την αύξηση των συνολικών πωλήσεων από 112.000 μονάδες του 2009 στις 300.000 το 2014, η Lancia θα τοποθετήσει στο πλευρό της Ypsilon τη νέα Thema, που θα βασίζεται στο πρόσφατα ανανεωμένο Chrysler 300C και τη νέα Phedra που θα στηριχτεί στο Town & Country της αμερικανικής φίρμας.

AUTOMEDIA

Sports in

Πιτίνο: «Ο κόσμος του Παναθηναϊκού ήταν ο έκτος παίκτης»

Ο Ρικ Πιτίνο αποθέωσε τον Παναθηναϊκό για τη νίκη του απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024