Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Toyota FT-86 2012: Μια Celica στο Nurburgring

Toyota FT-86 2012: Μια Celica στο Nurburgring

Στην "πράσινη κόλαση" του Nurburgring βρέθηκε το πισωκίνητο coupe-αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ Toyota και Subaru, καθώς βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο δοκιμών εξέλιξης πριν την επίσημη πρεμιέρα του, που θα πραγματοποιηθεί στην έκθεση του Τόκιο τον προσεχή Νοέμβριο.

Μερικά «βήματα» πιο κοντά στην γραμμή παραγωγής βρίσκεται το ιαπωνικό coupe, την εξέλιξη του οποίου συνυπογράφουν οι Toyota και Subaru, το οποίο δοκιμάζεται αυτή την περίοδο στην φημισμένη γερμανική διαδρομή.

Το ψυχεδελικό καμουφλάζ του πρωτότυπου δεν επιτρέπει να διαφανούν με σαφήνεια οι τελικές γραμμές του μοντέλου, ωστόσο οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το οπτικό αποτέλεσμα θα ισορροπεί ανάμεσα στην αρχική ιδέα του πρωτότυπου FT-86 και στο υπερβολικό FT-86 II Concept.

Τα υπόλοιπα -ανάρτηση, φρένα, σύστημα μετάδοσης και κινητήρας- αποτελούν προϊόν εξέλιξης της Subaru που δημιούργησε μια νέα πλατφόρμα αντλώντας στοιχεία τόσο από το εμβληματικό Impreza όσο και το Legacy και στην οποία φιλοξενείται ένας δίλιτρος boxer ατμοσφαιρικός κινητήρας που αναμένεται να αποδίδει ισχύ περίπου 200 ίππων.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες το μηχανικό σύνολο θα τοποθετηθεί πιο κοντά στο κέντρο του αυτοκινήτου συντείνοντας στην βελτίωση των οδικών του χαρακτηριστικών, τα οποία εξαρτώνται άμεσα από το set-up των αναρτήσεων, τους τροχούς 17 ιντσών στην βασική έκδοση και τα φρένα της Brembo.

Την μετάδοση της ισχύος του ιαπωνικού coupe μόνο στους πίσω τροχούς -σε παγκόσμια πρώτη για τη Subaru- θα αναλάβει ένα μηχανικό κιβώτιο έξι ταχυτήτων ενώ θα υπάρχει και η επιλογή του εξατάχυτου αυτόματου κιβωτίου.

Σε ότι αφορά τις επιδόσεις, η επιτάχυνση από στάση (0-100 χλμ./ώρα) υπολογίζεται σε λιγότερο από επτά δευτερόλεπτα ενώ το όνομα του αυτοκινήτου θα είναι -κατά πάσα πιθανότητα- Celica για την Toyota και εντελώς άγνωστο ως τώρα για την Subaru.

Και τα δύο πάντως αναμένεται να παρουσιαστούν στην έκθεση αυτοκινήτου του Τόκυο το Νοέμβριο του 2011.

AUTOMEDIA

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024