Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
smart fortwo concept: ένα μοντέλο, δύο εκδόσεις, δύο συν δύο επιβάτες

smart fortwo concept: ένα μοντέλο, δύο εκδόσεις, δύο συν δύο επιβάτες

To fortwo του μέλλοντος προετοιμάζεται ενδεχομένως για την φιλοξενία περισσότερων ατόμων, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, η νέα γενιά του που απαθανατίστηκε σε γερμανικό εργοστάσιο με την μορφή πρωτοτύπου θα περιλαμβάνει, πέραν της γνωστής διθέσιας έκδοσης του αυτοκινήτου και μία ακόμα, με μεγαλύτερο μεταξόνιο.

H νέα γενιά του smart fortwo προετοιμάζει την έλευσή της η οποία αναμένεται να δώσει τα πρώτα σημεία ζωής, ως concept car, πριν εκπνεύσει το 2012.

Απόδειξη οι λήψεις του φωτογραφικού φακού που συνέλαβε αυτό το πρωτότυπο κατά την μεταφορά του στο εσωτερικό των εγκαταστάσεων της Daimler.

Όσον αφορά τα στοιχεία που αφορούν τη νέα γενιά του, το αυτοκίνητο που επαναπροσδιόρισε την έννοια του αστικού τετράτροχου, υπόσχεται να αλλάξει –και- το μόνο συμβιβασμό που απαιτούσε από τους ιδιοκτήτες του, την αδυναμία του να μεταφέρει παραπάνω από δύο άτομα.

Έτσι, αν και η βασική έκδοση του μοντέλου θα παραμείνει αυθεντικά διθέσια, αναμένεται να υπάρξει και μια δεύτερη, λίγο μεγαλύτερη, παραλλαγή του με επιμηκυμένο μεταξόνιο η οποία θα διαθέτει ένα δεύτερο «σετ» θυρών και δύο επιπλέον καθίσματα, διευκολύνοντας κατ’ αντιστοιχία την πρόσβαση στον πίσω χώρο και την ενδεχόμενη αξιοποίησή του από επιβάτες.

Η νέα έκδοση η οποία προς το παρόν αποκαλείται smart fortwo+2 αναμένεται να κάνει την γκάμα του αστικού μύθου πιο ανταγωνιστική απέναντι σε «βασικά» αστικά μοντέλα όπως το Chevrolet Spark, αλλά και πιο premium όπως το Audi A1 και η φημολογούμενη Isetta της BMW.

Ανεξαρτήτως μεγέθους, σχεδιασμού και αριθμού εκδόσεων η νέα γενιά του fortwo θα διατηρήσει την κίνηση στους πίσω τροχούς αλλά και την θέση του κινητήρα που θα τοποθετείται κάτω από το πάτωμα του χώρου αποσκευών.

Όσον αφορά την έκδοση με το επιμηκυμένο μεταξόνιο φημολογείται ότι θα διατηρήσει τα διακριτικά fortwo+2 αποτελώντας την δεύτερη απόπειρα της φίρμας μετά το όχι και τόσο επιτυχημένο από πλευράς πωλήσεων, forfour να προσφέρει μια τετραθέσια εκδοχή του δημοφιλούς city car.

Σε επίπεδο κινητήρων, αναμένεται μια σειρά από μηχανικά σύνολα που να ταιριάζουν με το αστικό προφίλ του γερμανικού μοντέλου δίνοντας έμφαση στην χαμηλή κατανάλωση και τις χαμηλές εκπομπές ρύπων, ενώ προβλέπονται τόσο μια υβριδική όσο και μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση.

AUTOMEDIA

Sports in

Κομβικό ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια, δοκιμασία στο «Κλ. Βικελίδης» για τον Ολυμπιακό

Σπουδαίο ντέρμπι στην «Opap Arena» ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, με τον Ολυμπιακό να φιλοξενείται νωρίτερα από τον Άρη. Έξοδος στη Λαμία για τον ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024