Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Chevrolet Corvette 2014: Η επιτομή του αμερικανικού ονείρου

Chevrolet Corvette 2014: Η επιτομή του αμερικανικού ονείρου

Η νέα γενιά της Corvette, η έβδομη σε 60 χρόνια, κάνει την εμφάνιση της στα πεδία δοκιμών με βαρύ καμουφλάζ που όμως, αφήνει υποσχέσεις για συνειρμούς με την Stingray του 1963.

Ένα από τα πλέον εμβληματικά εναπομείναντα muscle cars ετοιμάζεται για τη νέα γενιά του την έβδομη από το 1953 οπότε και πρωτοεμφανίστηκε και η οποία και αναμένεται να λανσαριστεί στα τέλη της επόμενης χρονιάς.

Σχεδόν δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι η C7 όπως είναι η κωδική ονομασία της νέας γενιάς του αυτοκινήτου δεν θα παρεκκλίνει σχεδιαστικά από το παρελθόν της αποτελώντας περισσότερο μια εξέλιξη της τρέχουσας εικόνας της.

Παράλληλα, όπως επιβάλλει η εποχή, η νέα Corvette θα εξοπλίζεται με ένα επίσης νέο και με μικρότερες –συγκριτικά- απαιτήσεις σε καύσιμο, κινητήρα. Αν και μέχρι στιγμής τα τεχνικά χαρακτηριστικά του μηχανικού συνόλου δεν έχουν ανακοινωθεί επισήμως, όλες οι πληροφορίες συντείνουν σε έναν V8 με χωρητικότητα 5,5 λίτρων και απόδοση 440 ίππων.

Όσον αφορά το σκέλος της σχεδίασης, το βαρύ καμουφλάζ, αν και δεν μπορεί να κρύψει την ταυτότητα και το χαρακτηριστικό σχήμα του μοντέλου, δεν επιτρέπει την ανίχνευση των επιμέρους στοιχείων που θα συνθέσουν το στυλ της, αφήνοντας όμως σε κοινή θέα κάποιες χρήσιμες λεπτομέρειες.

Έτσι, μια προσεκτική παρατήρηση αποκαλύπτει μια ελαφρά διαφορά στις αναλογίες του αυτοκινήτου, όπου οι πόρτες φαίνεται να καταλαμβάνουν περισσότερο χώρο στο αμάξωμα «σε βάρος» του μήκους του πίσω τμήματος.

Στα στοιχεία που αφήνει εκτεθειμένα το καμουφλάζ συγκαταλέγεται η τετραπλή, κεντρικά τοποθετημένη, εξάτμιση, το φως φρένου τοποθετημένο στην κορυφή του πορτ μπαγκάζ ενώ στο μπροστινό τμήμα μια ενδελεχής παρατήρηση αποκαλύπτει μια πιο στενή και κομψότερη εισαγωγή αέρα πάνω από το splitter.

Όπως και να έχει από πλευράς σχεδιαστικών λεπτομερειών, η νέα Corvette θα είναι πολυτελέστερη διαθέτοντας ακριβότερα υλικά και πλουσιότερο εξοπλισμό σε κάθε επίπεδο. Παράλληλα η εκτεταμένη χρήση συνθετικών υλικών τόσο στο θάλαμο επιβατών όσο και στα δομικά στοιχεία του αυτοκινήτου θα φροντίσουν για τη διατήρηση του βάρους σε χαμηλά επίπεδα.

AUTOMEDIA

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024