Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz GLA 45 AMG 2014: Στον αστερισμό του Άλφα

Mercedes-Benz GLA 45 AMG 2014: Στον αστερισμό του Άλφα

Η γερμανική φίρμα ανεβάζει στροφές στην εξέλιξη της επόμενης "μικρής" Mercedes-Benz, αυτή τη φορά ενός συμπαγών διαστάσεων SUV το οποίο θα αναλάβει το ρόλο της βάσης της αντίστοιχης γκάμας και το οποίο συνελήφθη στην ισχυρότερη έκδοσή του με την υπογραφή της AMG.

Λίγο μετά την επίσημη πρεμιέρα της νέας συμπαγών διαστάσεων CLA στο Detroit, μία ακόμη «μικρή» Mercedes-Benz με αφετηρία την πλατφόρμα MFA, παίρνει τη θέση της στα πεδία δοκιμών, στην προκειμένη περίπτωση, στο σουηδικό Βορρά, αποκαλύπτοντας, περισσότερα στοιχεία για την SUV σιλουέτα της.

Ο λόγος για την GLA το νέο συμπαγών διαστάσεων SUV της γερμανικής αφετηρίας που βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με τις A και Β-Class –και πλέον την CLA- και το οποίο αναμένεται να πραγματοποιήσει την παγκόσμια πρεμιέρα του τον προσεχή Απρίλιο στην έκθεση της Σαγκάης.

Ωστόσο, στην περίπτωση του δοκιμαστικού πρωτοτύπου που συνελήφθη από το φωτογραφικό φακό δεν πρόκειται για την «απλή» έκδοση αλλά για την ισχυρότερη AMG η οποία και αναμένεται να παρουσιαστεί στην έκθεση της Φρανκφούρτης το Σεπτέμβριο του 2013.

Η GLA 45 AMG όπως και η αντίστοιχη έκδοση της A-Class που θα παρουσιαστεί στη Γενεύη τον Μάρτιο, θα εφοδιάζονται με τον ίδιο υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 2,0 λίτρων με απόδοση 350 ίππους και 450 Nm ροπής. Και στις δύο περιπτώσεις το προφίλ των εκδόσεων θα συμπληρώνει μια ανανεωμένη και με μικρότερο βάρος εκδοχή του συστήματος τετρακίνησης 4Matic ειδικά σχεδιασμένης για τις εμπροσθοκίνητες προτάσεις της φίρμας.

Παράλληλα, όπως θα ισχύσει για την Α45 AMG όσο και για την επερχόμενη CLA 45 AMG, το συμπαγών διαστάσεων SUV θα διαθέτει πιο σφιχτή ανάρτηση η οποία θα μειώνει και την απόσταση του αυτοκινήτου από το έδαφος. Επίσης ενισχυμένο θα είναι και το σύστημα πέδησης προκειμένου να αντεπεξέρχεται στην αυξημένη ισχύ.

Σε επίπεδο εμφάνισης η GLA 45 AMG θα διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που σηματοδοτούν τις εκδόσεις επιδόσεων με την υπογραφή του γερμανικού οίκου, από τους διογκωμένους θόλους και τους μεγαλύτερους τροχούς, έως το αιχμηρότερο bodykit και τη νέα χαρακτηριστική γρίλια. Στο εσωτερικό το σύνηθες προφίλ των εκδόσεων AMG με τα sport καθίσματα, τα πεντάλ αλουμινίου αναμένεται να συμπληρώσει ένας επιλογέας αντίστοιχος με αυτόν που εμφανίστηκε στην νέα SLS AMG.

Auto Express

Sports in

Μπαρτζωκας: Τι έλεγε για τον ΜακΚισικ στις 8/11 – Ποσό δικαιώθηκε έξι μήνες μετά (vid)

Τα λόγια του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν ως αποτέλεσμα την συγκεκριμένη εικόνα του Σακίλ ΜακΚίσικ στην σειρά με την Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024