Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Audi A3 sedan 2013: Η συνέχεια... σε τέσσερις πόρτες

Audi A3 sedan 2013: Η συνέχεια… σε τέσσερις πόρτες

Μετά τη δημοφιλή hatchback και την πρακτική sportback έκδοση του γερμανικού μικρομεσαίου , τη σκυτάλη στο πεδίο δοκιμών παίρνει η τετράθυρη έκδοση του μοντέλου με ορίζοντα την προσθήκη της στην γκάμα ως σημαντικού συμπληρώματος, για αγορές όπως οι ΗΠΑ και η Κίνα.


H τετράθυρη έκδοση αμαξώματος του μικρομεσαίου Audi προετοιμάζεται για την έλευσή της η οποία και αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη της χρονιάς.

Μέχρι τότε, δοκιμάζει τις αντοχές της στις αφιλόξενες συνθήκες του ευρωπαϊκού βορρά, όπως επιβάλλει το εθιμοτυπικό των δοκιμών εξέλιξης.

Έχοντας ως αφετηρία την ευέλικτη πλατφόρμα MQB του ομίλου VW όπου φιλοξενούνται η έβδομη γενιά του Golf, το Seat Leon, η Skoda Octavia και, φυσικά, η μέχρι σήμερα γνωστή hatchback εκδοχή του, το Α3 μετεξελίσσεται σε ένα παραδοσιακό τετράθυρο, ενσωματώνοντας όλα εκείνα τα προφανή χαρακτηριστικά που απαιτεί η νέα του έκδοση, έχοντας, παράλληλα, τόσο σε επίπεδο σχεδίασης όσο και εξοπλισμού, το βλέμμα στραμμένο περισσότερο σε αγορές όπως των ΗΠΑ και της Κίνας παρά της Ευρώπης.

Εξάλλου, η τετράθυρη έκδοση του Α3 έχει ήδη δώσει μια πρώτη γεύση για την εμφάνισή της, μέσω ενός αντίστοιχου concept car το οποίο παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης το 2011 ως προπομπός της νέας γενιάς του μοντέλου.

Στην περίπτωση εκείνου του πρώτου concept car η Audi είχε αξιοποιήσει έναν κινητήρα 2,5 λίτρων με απόδοση που ξεπερνούσε τους 400 ίππους με προέλευση το RS οπλοστάσιο της, και ο οποίος συνδυαζόταν με κιβώτιο επτά σχέσεων S-Tronic το οποίο μετέδιδε την κίνηση στους τέσσερις τροχούς.

Όπως και να είχε για την περίπτωση του concept car που προηγήθηκε όλης της γενιάς του A3, η sedan έκδοσή του θα υιοθετήσει τους γνωστούς κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου που εφοδιάζουν και την μέχρι σήμερα γνωστή, hatchback έκδοση του μοντέλου, προσφέροντας δικίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις.

Auto Express

Sports in

Γεμάτη από νωρίς η Θυρα 7 στο «Γ. Καραϊσκάκης» (vid)

Σχεδόν 1 ώρα πριν από την έναρξη του μεγάλου ημιτελικού μεταξύ Ολυμπιακού και Άστον Βίλα, η Θύρα 7 έχει γεμίσει από τους φίλους των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024