Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Alfa Romeo 4C 2013: Ετοιμοπόλεμη

Alfa Romeo 4C 2013: Ετοιμοπόλεμη

Το κεντρομήχανο coupe τελειοποιεί τις τελευταίες λεπτομέρειες που το αφορούν πριν την έλευσή του στη γηραιά ήπειρο την άνοιξη και, πριν επωμιστεί να συστήσει εκ νέου την ιταλική φίρμα στην αμερικανική ήπειρο.

Η Alfa Romeo 4C εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό σε ιταλική πίστα καθώς προετοιμάζεται για την άφιξή της η οποία στην Ευρώπη έχει προγραμματιστεί για τον Μάιο και στις ΗΠΑ για τις αρχές του 2014, όπου και θα εγκαινιάσει την επάνοδο της φίρμας σε αμερικανικό έδαφος.

Μπορεί το επιμελές καμουφλάζ, να μην αφήνει εκτεθειμένες τις επιμέρους λεπτομέρειες του ιταλικού διθέσιου sports car, αλλά δεν μπορεί να κρύψει τη σιλουέτα του αυτοκινήτου που διατηρεί τις ίδιες αναλογίες με το concept car που πρωτοπαρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης το 2011.

Αυτό σημαίνει ότι το μήκος της αναμένεται να είναι οριακά μικρότερο, στοιχείο που, σε συνδυασμό με το μεταξόνιο των 2,4 μέτρων, «ακροβολίζει» τους τροχούς στις τέσσερις άκρες του αμαξώματος.

Για την κατασκευή της θα αξιοποιηθούν συνδυαστικά μια σειρά από υλικά όπως ανθρακονήματα, αλουμίνιο και πλαστικό σε μια προσπάθεια διατήρησης του βάρους σε χαμηλά επίπεδα χωρίς να απογειώνεται, ταυτόχρονα και το κόστος.

Κάπως έτσι, το συνολικό βάρος της 4C αν και αναμένεται να είναι πάνω από τα 850 κιλά της πρωτότυπης εκδοχής της, πρόκειται να περιοριστεί σε κάτω από 1.000 κιλά.

Σε επίπεδο κινητήρα, το κεντρομήχανο coupe αναμένεται να υιοθετήσει έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 1.750 κ.εκ. με ισχύ 230 ίππων.

Η κίνηση θα μεταδίδεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη.

Οι παραπάνω προδιαγραφές αναμένεται να καθιστούν δυνατή την επιτάχυνση της 4C από 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 5,0 δευτερόλεπτα ενώ η μέγιστη ταχύτητά της αναμένεται να φτάνει τα 250 χλμ./ώρα.

AUTOMEDIA

Sports in

Μπαρτζωκας: Τι έλεγε για τον ΜακΚισικ στις 8/11 – Ποσό δικαιώθηκε έξι μήνες μετά (vid)

Τα λόγια του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν ως αποτέλεσμα την συγκεκριμένη εικόνα του Σακίλ ΜακΚίσικ στην σειρά με την Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024