Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
BMW i8 2013: Βαυαρός μονάρχης

BMW i8 2013: Βαυαρός μονάρχης

Το πρώτο plug-in υβριδικό coupe στην ιστορία της BMW συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης με φόντο τις ακραίες καιρικές συνθήκες του ευρωπαϊκού Βορρά.

Καθώς το αστικό i3 ετοιμάζει την πρεμιέρα του ως ηλεκτροκίνητο εκτεταμένης αυτονομίας στην έκθεση της Γενεύης, ο «μεγάλος αδελφός» του, το i8 συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης προκειμένου να αποτελέσει το πετράδι του στέμματος της «i» ηλεκτροκίνητης γκάμας των Βαυαρών.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το i8 θα υιοθετήσει μια 2+2 διάταξη στο εσωτερικό του και υπόσχεται να ολοκληρώνει τη διαδικασία «0-100 χλμ./ώρα» σε 4,8 δευτερόλεπτα.

Επίσης, προς όφελος πάντα της γενναιόδωρης ισχύος η BMW φαίνεται να προκρίνει τη χρήση ενός υπερτροφοδοτούμενο τετρακύλινδρου βενζινοκινητήρα ως μέρους του υβριδικού συνόλου, αντί του πετρελαιοκινητήρα που εμφανίστηκε στο πρωτότυπο i8.

Ο βενζινοκινητήρας θα συνεργάζεται με έναν εξίσου ισχυρό ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος μεταξύ άλλων θα έχει την ικανότητα να κινεί το βαυαρικό coupe αξιοποιώντας την ηλεκτρική ενέργεια που θα παρέχουν οι συσσωρευτές ιόντων-λιθίου. Οι τελευταίοι, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις των Βαυαρών, θα μπορούν να επαναφορτιστούν μέσω δικτύου οικιακής τάσης.

Ανεξαρτήτως επιλογής βενζινοκινητήρα ή πετρελαιοκινητήρα, η κατασκευή του βαυαρικού supercar από συνθετικά υλικά σε συνδυασμό με το υβριδικό μηχανικό του σύνολο, θα του εξασφαλίσουν τιμές εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και κατανάλωσης καυσίμου πολύ χαμηλότερες απ’ όσο θα συνιστούν οι εκρηκτικές επιδόσεις του.

AUTOMEDIA

Sports in

Γεμάτη από νωρίς η Θυρα 7 στο «Γ. Καραϊσκάκης» (vid)

Σχεδόν 1 ώρα πριν από την έναρξη του μεγάλου ημιτελικού μεταξύ Ολυμπιακού και Άστον Βίλα, η Θύρα 7 έχει γεμίσει από τους φίλους των ερυθρόλευκων

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024