Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
smart forfour 2014: Η επιστροφή

smart forfour 2014: Η επιστροφή

Η τετραθέσια έκδοση της νέας γενιάς του Γερμανού αστού εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό στο χιονισμένο τοπίο του ευρωπαϊκού Βορρά, αδυνατώντας, παρα το καμουφλάζ, να κρύψει το αυξημένο της μέγεθος.

Μετά τον πρόσφατο εντοπισμό της νέας γενιάς του fortwo, ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε και την τετραθέσια έκδοσή του μοντέλου, η οποία θα επιστρέψει στην γκάμα, στοχεύοντας όμως, πλέον, ακόμα και σε μοντέλα όπως το ΜΙΝΙ hatchback και το Audi A1.

Προς το παρόν, το smart forfour αποτελεί μόνο δοκιμαστικό πρωτότυπο το οποίο, προδίδει τον τετραθέσιο χαρακτήρα του, από το δεύτερο πλευρικό παράθυρο που, αν και καλυμένο με μέταλλο, δεν καταφέρνει, να κρύψει το κανονικό του μέγεθος και τον επιπλέον χώρο του θαλάμου επιβατών.

Σε ό,τι αφορά τα επιμέρους χαρακτηριστικά του, η νέα γενιά του forfour θα χαράξει μια εντελώς διαφορετική πορεία από την προηγούμενη αντίστοιχη εκδοχή του, η οποία βασιζόταν στο Mitsubishi Colt και σταμάτησε να παράγεται το 2006.

Πλέον, το forfour, θα βασίζεται σε μια επιμηκυμένη εκδοχή της πλατφόρμας του fortwo η οποία και στη νέα γενιά του μοντέλου, θα διατηρήσει τη θέση του κινητήρα κάτω από το πορτ μπαγκάζ ενώ, και η κίνηση θα εξακολουθεί να μεταδίδεται στους πίσω τροχούς.

Η ίδια πλατφόρμα θα αξιοποιηθεί αργότερα και από το Renault Twingo στο πλαίσιο της συνεργασίας του γερμανικού ομίλου με τη Renault η οποία και θα αναλάβει την παραγωγή τoυ smart forfour που θα κατασκευάζεται μαζί με το γαλλικό supermini στη Σλοβενία.

Αν και μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία που να αφορούν τους κινητήρες που θα εφοδιάσουν τη νέα γενιά μοντέλών της γερμανικής φίρμας, πλην των συμβατικών, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία αμιγώς ηλεκτροκίνητων και υβριδικών εκδόσεων.

AUTOMEDIA

Sports in

Ολυμπιακός: «Προστατεύουμε την ομάδα και τη στηρίζουμε με φωνή, πάθος και καρδιά»

Ο Ολυμπιακός με νέα ενημέρωση του καλεί τον κόσμο να είναι ιδιαίτερα προσεχτικός στην αναμέτρηση της Πέμπτης (9/5) με αντίπαλο την Άστον Βίλα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024