Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz GLA 45 AMG 2014: Στον αστερισμό των ισχυρών

Mercedes-Benz GLA 45 AMG 2014: Στον αστερισμό των ισχυρών

O crossover εκπρόσωπος της γκάμας των "μικρών" Mercedes-Benz, δοκιμάζει -ήδη- το αξιόμαχο της AMG εκδοχής του στην απαιτητικότερη πίστα της ευρωπαϊκής ηπείρου, προσφέροντας μια ακόμη ευκαιρία, αποκωδικοποίησής του.

To νέο συμπαγών διαστάσεων crossover των Γερμανών και για την ακρίβεια, η ισχυρότερη AMG εκδοχή του, εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό κοντά στην πίστα του Nurburgring.

Αν και προς το παρόν, το γερμανικό crossover κρατάει ακόμα καλά κρυμμένα τα μυστικά της εμφάνισής του κάτω από το… ολόσωμο καμουφλάζ, δεν ισχύει το ίδιο και για αυτά που βρίσκονται κάτω από τις μεταλλικές του επιφάνειες, δεδομένης της συγγένειάς του με τις υπόλοιπες «μικρές» Mercedes-Benz.

Έτσι, ως μέλος της ίδιας οικογένειας, η GLA 45 AMG βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα με τις Α, B-Class και CLA και αναμένεται να υιοθετήσει τα ίδια χαρακτηριστικά με την γνωστή πλέον, αντίστοιχη έκδοση της A-Class.

Αυτό μεταφράζεται σε δίλιτρο, υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης, ο οποίος θα αποδίδει 360 ίππους και 450 Nm ροπής σε συνδυασμό με ημι-αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων και το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο σύστημα τετρακίνησης 4Matic.

Παράλληλα, εκτός από τον κινητήρα και την τετρακίνηση το δυναμικότερο χαρακτήρα της AMG έκδοσης της GLA θα πλαισιώσουν η πιο σφιχτή και χαμηλότερη ανάρτηση, αλλά και ένα αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης, όπως ισχύει για την A 45 AMG αλλά και, όπως αναμένεται να ισχύσει, για την αντίστοιχη έκδοση της CLA η οποία θα κάνει το ντεμπούτο της, σύντομα, στη Νέα Υόρκη.

Σε επίπεδο εμφάνισης η GLA 45 AMG θα διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που σηματοδοτούν τις εκδόσεις επιδόσεων με την υπογραφή του γερμανικού οίκου, από τους διογκωμένους θόλους και τους μεγαλύτερους τροχούς, έως το αιχμηρότερο bodykit και τη νέα χαρακτηριστική γρίλια.

Στο εσωτερικό το σύνηθες προφίλ των εκδόσεων AMG με τα sport καθίσματα, τα πεντάλ αλουμινίου και τη διακριτή αισθητική θα συμπληρώνουν την εικόνα.

AUTOMEDIA

Sports in

«Με ένα όνειρο τρελό» – Έκλεισαν πάλι το Πασαλιμάνι οι φίλοι του Ολυμπιακού

«Για αυτό θα ζω με όνειρο τρελό, ο Θρύλος να σηκώσει το ευρωπαϊκό»... Και κάπως έτσι αυτό το σύνθημα παίρνει σάρκα και οστά και για το μπάσκετ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024