Τετάρτη 08 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
BMW Σειρά 2 Coupe 2014: Ταγκό για… δύο στο Nurburgring

BMW Σειρά 2 Coupe 2014: Ταγκό για… δύο στο Nurburgring

Η μικρότερη coupe πρόταση στην γκάμα των Βαυαρών, “χορεύει” στην δυσκολότερη πίστα της γηραιάς ηπείρου, στην προσπάθεια των μηχανικών να στοιχειοθετήσουν στην "ενδεδειγμένη διαδρομή", την υπόσχεση για συμπαγή δυναμισμό.

H Σειρά 2 Coupe, όπως, σύμφωνα με τις νέες συνήθειες των Βαυαρών, ονομάζεται το μοντέλο που θα αντικαταστήσει την μέχρι σήμερα γνωστή Σειρά 1 Coupe, εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό να γράφει γύρους στην απαιτητικότερη πίστα της Ευρώπης.

Παρά το καμουφλάζ, μια ματιά στις επιφάνειες του αμαξώματος, ιδίως στα πλευρικά μέρη, αρκεί για να διαπιστώσει κανείς ότι το νέο βαυαρικό coupe αντλεί σχεδιαστικές γραμμές από την Σειρά 1 hatchback, δίνοντάς τους, ωστόσο, έναν ακόμη πιο δυναμικό προσανατολισμό.

Εξάλλου, η έμφαση στον επιπλέον δυναμισμό σε σχέση με τις υπόλοιπες εκδόσεις της γκάμας του «άσου» ήταν και ο λόγος που η BMW αποφάσισε να ονομάσει διαφορετικά ένα μοντέλο που ουσιαστικά θα διαδεχτεί την μέχρι σήμερα γνωστή coupe έκδοση της Σειράς 1.

Έτσι, από την γκάμα του βαυαρικού άσου θα προέλθουν και τα μηχανικά σύνολα τα οποία θα εξοπλίσουν τη Σειρά 2 Coupe. Αυτό σημαίνει ότι κάτω από το καπο της Σειράς 2 Coupe θα βρεθούν τετρακύλινδροι κινητήρες βενζίνης με χωρητικότητα 2,0 λίτρων σε εκδοχές ισχύος 150, 177 και 218 ίππων και μοτέρ πετρελαίου ίδιας χωρητικότητας με ισχύ 214 ίππων.

Οι κινητήρες θα συνδυάζονται με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων και προαιρετικά με αυτόματο οχτώ σχέσεων, ενώ ως επιλογή θα διατίθεται και το σύστημα τετρακίνησης xDrive.

AUTOMEDIA

Sports in

Η αποκάλυψη του Ιωάννη

Ο Παπαπέτρου ήταν ο παίκτης-κλειδί στη σειρά με τη Μακάμπι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 08 Μαϊου 2024