Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Land Rover Freelander 2015: Πνεύμα ελευθερίας

Land Rover Freelander 2015: Πνεύμα ελευθερίας

Έχοντας συμπληρώσει σχεδόν έξι χρόνια στην αγορά στην μέχρι σήμερα γνωστή γενιά του, το Freelander ετοιμάζει το πέρασμα του στη νέα εποχή της φίρμας που εγκαινιάστηκε με την έλευση του Evoque, απ’ όπου και θα αντλήσει αισθητική έμπνευση και όχι μόνο.

Η Land Rover έχει ήδη παρουσιάσει μια ανανεωμένη εκδοχή του Freelander για το 2013, η οποία, μεταξύ άλλων, εξοπλίστηκε με ένα νέο turbo τετρακύλινδρο κινητήρα, περισσότερη πολυτέλεια και την τελευταία εκδοχή του συστήματος Αll Terrain Response των Βρετανών.

Αυτό, παράλληλα με οτιδήποτε άλλο, σημαίνει, ότι το δοκιμαστικό πρωτότυπο που εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό, αποτελεί,παρά τα φαινόμενα, μια πρώιμη εκδοχή της νέας γενιάς του Freelander καθώς, ανεξαρτήτως ανανέωσης, πρόκειται για ένα μοντέλο που λανσαρίστηκε το 2007.

Η νέα γενιά του αναμένεται να βασιστεί στην ίδια πλατφόρμα με το Evoque η οποία φέρει την κωδική ονομασία LR-MS. Έτσι, προς το παρόν, το νέο Freelander, δανείζεται και μια βαρέως τροποποιημένη εκδοχή του αμαξώματος του Evoque, με αισθητά μεγαλύτερο μεταξόνιο και μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος προκειμένου, να «κρυφτεί».

Εξάλλου, από το μικρότερο SUV της φίρμας αναμένεται να προέλθει και η έμπνευσή, τόσο για την αισθητική όσο και για τις αναλογίες του νέου Freelander το οποίο, όμως, θα είναι αισθητά μεγαλύτερο.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες το μέγεθος θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στα σχέδια της βρετανικής φίρμας για το Freelander το οποίο θα διατεθεί σε πολλαπλές εκδόσεις αμαξώματος. Έτσι εκτός απο την πενταθέσια, αναμένεται και μία επταθέσια αλλά και μία συμπαγών διαστάσεων εκδοχή του SUV μοντέλου.

Σε ό,τι αφορά την γκάμα κινητήρων, αν και προς το παρόν δεν υπάρχουν σαφή στοιχεία, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία του ήδη γνωστού turbo τετρακύλινδρου των 2,0 λίτρων που εισήχθη στην γκάμα με την ανανεωμένη εκδοχή του μοντέλου.

AUTOMEDIA

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024