Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Toyota Prius 2015: Πράσινη και, πλέον, τετρακίνητη αυτοκίνηση

Toyota Prius 2015: Πράσινη και, πλέον, τετρακίνητη αυτοκίνηση

Πιο αποδοτικό, ακόμα πιο φιλικό προς το περιβάλλον με εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στα 70 γραμμ./χλμ. αλλά και με τετρακίνηση θα είναι η νέα γενιά του μοντέλου που ξεκίνησε ως συνώνυμο της υβριδικής τεχνολογίας.

Η νέα γενιά του Prius έχει πάρει εισιτήριο για το 2015 και ήδη, οι μηχανικοί της Toyota έχουν βγάλει στο δρόμο τα πρώτα πρωτότυπα για δοκιμές εξέλιξης, δίνοντας μιας ευκαιρία αποκωδικοποίησης του νέου μοντέλου.

Εκτός από την κομψότερη εμφάνιση η οποία απομένει να επιβεβαιωθεί, το νέο Prius θα βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα, που θα συμβάλλει στον περαιτέρω περιορισμό της κατανάλωσης καυσίμου στην τιμή των 3,1 λίτρων/100 χλμ.

Αυτό αναμένεται να επιτευχθεί, κατά πρώτον, χάρη στη νέα του πλατφόρμα που έχει κωδικοποιηθεί ως “C” και θα είναι ελαφρύτερη, συμβάλλοντας καθοριστικά στην μείωση του βάρους του ιαπωνικού μοντέλου κατά συνολικά 70 κιλά.

Την ισχύ του αναμένεται να εξασφαλίζει μια αναβαθμισμένη εκδοχή του γνωστού κινητήρα των 1,8 λίτρων ενώ, τόσο ο ηλεκτροκινητήρας όσο και ο εναλλάκτης με τους οποίους συνδυάζεται θα μειώσουν το μέγεθος τους. Σε κάθε περίπτωση, η ισχύς του μηχανικού συνόλου αναμένεται να είναι μεγαλύτερη από την μέχρι σήμερα γνωστή, συνδυαστική ισχύ του μοντέλου.

Αντίστοιχη με την μείωση της κατανάλωσης καυσίμου κατά λίγο λιγότερο από ένα λίτρο, θα είναι και η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα οι οποίες αναμένεται να περιοριστούν από 89 γραμμ./χλμ σε 70 γραμμ./χλμ. στη νέα γενιά του μοντέλου.

Παράλληλα με τα επιπλέον πλεονεκτήματα σε στον κατ’ εξοχήν τομέα του Prius, την πράσινη αυτοκίνηση, οι μηχανικοί της ιαπωνικής φίρμας επιφυλάσσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, και ολοκαίνουριο στοιχείο για τη νέα γενιά του μοντέλου. Ο λόγος για την δυνατότητα περιοδικής τετρακίνησης. Όταν οι συνθήκες το απαιτούν, το ηλεκτρικό μοτέρ θα αναλαμβάνει την κίνηση των πίσω τροχών σε ταχύτητες έως και 60 χλμ./ώρα.

Σε ό,τι αφορά αυτό που, ακόμα, κρύβεται κάτω το βαρύ καμουφλάζ, το Prius θα διατηρήσει την άμεσα αναγνωρίσιμη σιλουέτα του, ωστόσο μια σειρά από αισθητικές αλλαγές με έμπνευση τα πιο πρόσφατα πρωτότυπα της Toyota όπως το NS4 θα αναλάβουν να του προσδώσουν περισσότερη κομψότητα.

Κάπως έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, το καπό αναμένεται να είναι χαμηλότερο, οι μπροστινές κολώνες να έχουν μια πιο έντονη κλίση προσδίδοντας του περισσότερο δυναμισμό.

Την ίδια περίοδο με το νέο Prius η Toyota θα παρουσιάσει και τη νέα plug-in hybrid έκδοσή του, ωστόσο εκεί τα μεγέθη αποδοτικότητας δεν αναμένεται να έχουν τόσο ριζικές διαφορές, μιας και οι Ιάπωνες δεν βλέπουν, προς το παρόν τουλάχιστον, ανάγκη για περαιτέρω αλλαγές.

Auto Express

Sports in

«Αυτό είναι ξενοφοβία» – Στην αντεπίθεση οι Πολωνοί για την κριτική στον Σιμόν Μαρτσίνιακ

Οι Πολωνοί πέρασαν στην αντεπίθεση για την κριτική των Γερμανών στον διαιτητή του αγώνα Ρεάλ-Μπάγερν, Σιμόν Μαρτσίνιακ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024