Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz GLA 2014: Ο Βενιαμίν των γερμανικών SUV

Mercedes-Benz GLA 2014: Ο Βενιαμίν των γερμανικών SUV

Η επόμενη άφιξη στο καλεντάρι των Γερμανών ανήκει στην κατηγορία των "μικρών" Mercedes-Benz που, σε λίγο παραπάνω από ένα τρίμηνο, θα αποκτήσουν και την SUV έκφανσή τους.

Μετά την παρουσίασή της ως πρωτοτύπου στην έκθεση της Σαγκάης τον περασμένο Απρίλιο, η GLA ή, αν προτιμάτε, το μικρότερο SUV της γερμανικής φίρμας, μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία, καθώς η παρουσίαση της, ως έκδοσης παραγωγής, έχει προγραμματιστεί για την έκθεση της Φρανκφούρτης το προσεχές φθινόπωρο.

Μια ματιά στο πρωτότυπο που γράφει γύρους στη γερμανική πίστα αρκεί για να διαπιστώσει κανείς τη σχεδιαστική πιστότητα του με το concept car της Σαγκάης το οποίο είχε διαστάσεις 4,38 μέτρα μήκος, 1,97 μέτρα πλάτος και 1,57 μέτρα ύψος και το μεταξόνιο 2,69 μέτρα, τηρώντας την υπόσχεση της φίρμας για συμπαγείς διαστάσεις.

Εξάλλου όπως είναι γνωστό, το νέο SUV των Γερμανών έχει ως αφετηρία την ίδια πλατφόρμα με τις άλλες νέες «μικρές» της φίρμας A-Class, B-Class και CLA, ενώ, μοιράζεται πολλά από τα μηχανικά και μη μέρη τους.

Αντιστοίχως θα ισχύσει και σε ό,τι αφορά το σχεδιαστικό προσανατολισμό της GLA, η οποία θα αντλήσει σαφείς επιρροές από την A-Class, προσαρμόζοντας τις στα χαρακτηριστικά ενός SUV που, όμως, με τη σειρά του και σύμφωνα με τις συστάσεις των Γερμανών, υιοθετεί και κάποια στοιχεία από coupe.

Σε επίπεδο μηχανικών συνόλων, η γκάμα κινητήρων της GLA παραγωγής θα προέλθει από την Α-Class. Αυτό σημαίνει τετρακύλινδρους κινητήρες βενζίνης 1,6 και 2,0 λίτρων με ισχύ από 122 έως 211 ίππους και επιλογές πετρελαίου που ξεκινούν από τα 1.461 κ.εκ και τους 109 ίππους και φτάνουν έως τα 2,2 λίτρα και τους 170 ίππους, σε συνδυασμό είτε με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων είτε με το διπλού συμπλέκτη 7G-DCT.

Σε ό,τι αφορά το ζήτημα τετρακίνηση, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η έκδοση παραγωγής της GLA αναμένεται να είναι διαθέσιμη τόσο σε δικίνητες εκδόσεις όσο και τετρακίνητες εκδόσεις, ενώ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται, σε δεύτερο χρόνο, η παρουσία AMG έκδοσης η οποία θα «δανειστεί» από την Α 45 AMG τον ισχυρότερο δίλιτρο κινητήρα παραγωγής, όπως τον χαρακτηρίζει η Mercedes-Benz με απόδοση 360 ίππους.

AUTOMEDIA

Sports in

«Αυτό είναι ξενοφοβία» – Στην αντεπίθεση οι Πολωνοί για την κριτική στον Σιμόν Μαρτσίνιακ

Οι Πολωνοί πέρασαν στην αντεπίθεση για την κριτική των Γερμανών στον διαιτητή του αγώνα Ρεάλ-Μπάγερν, Σιμόν Μαρτσίνιακ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024