Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Nissan Qashqai 2014: Στην τελική ευθεία

Nissan Qashqai 2014: Στην τελική ευθεία

Με ορίζοντα το Νοέμβριο του 2014 οπότε και θα παρουσιαστεί, πληθαίνουν οι εμφανίσεις του ιαπωνικού SUV που υπόσχεται μια πιο lifestyle προσέγγιση σε όλα τα στοιχεία του, προσφέροντας παράλληλα περισσότερη οικονομία χάρη σε μια σειρά νέων κινητήρων αλλά και μιας plug-in υβριδικής έκδοσης η οποία, θα αποτελέσει μέρος της γκάμας του σε δεύτερο χρόνο.

Ο χρόνος για την άφιξη του Nissan Qashqai ξεκίνησε να μετράει αντίστροφα έως τον Νοέμβριο του 2013 όποτε και αναμένεται να παρουσιαστεί με αποτέλεσμα η νέα γενιά του βρετανοθρεμμένου ιαπωνικού SUV προσφέρει ολοένα και περισσότερα στιγμιότυπα στο φωτογραφικό φακό.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει μια κάποια απόσταση από το φακό ως τις καμουφλαρισμένες επιφάνειες του ιαπωνικού SUV, οι εντυπώσεις δείχνουν να επιβεβαιώνουν ότι η νέα γενιά του θα επιχειρήσει μια πιο lifestyle προσέγγιση σε όλα τα στοιχεία του συμπεριλαμβανομένης της σχεδίασης, όπως, άλλωστε έχει προαναγγείλει και ο επικεφαλής της Nissan στην Ευρώπη, Andy Palmer.

Εκ πρώτης όψεως το Qashqai παραπέμπει στο πρωτότυπο Hi-Cross που η ιαπωνική φίρμα είχε παρουσιάσει στην έκθεση της Γενεύης το 2012. Στις σχεδιαστικές εξελίξεις που ξεχωρίζουν είναι οι περισσότερες καμπύλες φόρμες που δείχνουν να έχουν αξιοποιηθεί για τη σχεδίαση του αμαξώματος και η έντονη κλίση της τρίτης κολώνας σε συνδυασμό με την αντίστοιχη κλίση του πίσω τζαμιού ενώ στην κορυφή της θύρας του πορτ μπαγκάζ ξεχωρίζει μια αεροτομή.

Σε επίπεδο κινητήρων, οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκινητήρα με χωρητικότητα 1,2 λίτρων και απόδοση κοντά στους 117 ίππους του σημερινού βενζινοκινητήρα των 1,6 λίτρων που εφοδιάζει το Qashqai.

Ακόμα αποδοτικότερες αναμένεται να είναι οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις του ιαπωνικού SUV καθώς αναμένεται ένας νέος πετρελαιοκινητήρας με χωρητικότητα 1,6 λίτρων και απόδοση 130 ίππους ο οποίος, υπόσχεται να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της βασικής πετρελαιοκίνητης έκδοσης, κάτω από τα 100 γραμμ./χλμ.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Nissan, σε δεύτερο χρόνο αναμένεται μια plug-in hybrid έκδοση του Qashqai ενώ, ακολουθώντας τα χνάρια του μικρότερου Juke θα υπάρξει και μια έκδοση επιδόσεων Nismo.

AUTOMEDIA

Sports in

Τι είπε ο προπονητής της Φιορεντίνα για τον Ολυμπιακό και τον τελικό του Conference League

Ο προπονητής της Φιορεντίνα, Βιτσέντσο Ιταλιάνο, μίλησε για τον Ολυμπιακό που είναι ένας από τους πιθανούς αντιπάλους του στον τελικό του Conference League.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024