Δευτέρα 20 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz SLC 2015: Αγάπη μου συρρίκνωσα το sportscar

Mercedes-Benz SLC 2015: Αγάπη μου συρρίκνωσα το sportscar

Οι Γερμανοί "μικρογραφούν" το εμβληματικότερο sport μοντέλο τους με το βλέμμα στραμμένο στον αντιστοίχως θρυλικό ανταγωνισμό που ακούει στο όνομα Porsche 911.

Τον τελευταίο καιρό η γερμανική φίρμα δείχνει μια αδυναμία στο downsizing σε όλες τις πιθανές εκδοχές του. Έτσι αφού, σταδιακά, συμπληρώνει την γκάμα των «αυθεντικά» μικρών της που ξεκίνησε με την B-Class και συνεχίστηκε με τις Α-Class και CLA, ενώ, εκκρεμεί και η SUV πρόταση GLA για να «κλείσει» η γκάμα, η γερμανική φίρμα φαίνεται να αποφάσισε ότι η σμίκρυνση ταιριάζει και σ’ ένα κορυφαίο sportscar.

Αλάνθαστο τεκμήριο της απόφασης, το δοκιμαστικό πρωτότυπο μιας μικρότερης SLS στο Nurburgring το οποίο προς το παρόν φέρει την κωδική ονομασία C190 και φημολογείται ότι θα ονοαστεί SLC.

Παρόλο που το πρωτότυπο καλύπτεται επιμελώς κάτω από καμουφλάζ, είναι αδύνατο να κρύψει τη συνάφειά του με το εμβληματικό supercar των Γερμανών.

Αρκεί μια ματιά στις αναλογίες του πρωτοτύπου με το μακρύ καπό, τη χαμηλή οροφή το στιβαρό πίσω τμήμα με τη διπλή απόληξη της εξάτμισης για να αναγνωρίσει κανείς τη μικρογραφία της σιλουέτας της SLS.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξαίρεση στο μιμητισμό της νέας μικρής σε σχέση με την μέχρι σήμερα γνωστή SLS Coupe, θα αποτελέσουν οι φτερωτές πόρτες, σήμα κατατεθέν του coupe μοντέλου.

Προς το παρόν, οι πληροφορίες που αφορούν τον κινητήρα ο οποίος θα εξοπλίσει το νέο γερμανικό sportscar συγκλίνουν στην υιοθέτηση ενός διπλά υπερτροφοδοτούμενου οχτακύλινδρου μηχανικού συνόλου με ισχύ κοντά στους 485 ίππους.

Σε δεύτερο χρόνο αναμένεται να ακολουθήσουν οι συνήθεις ύποπτες-ισχυρότερες εκδόσεις με την υπογραφή της AMG και «αποκορύφωμα» την Black Series η ισχύς της οποίας αναμένεται να φτάσει τους 585 ίππους.

AUTOMEDIA

Sports in

Ραζβάν Λουτσέσκου: Πήρε πολλά από όλους τους ποδοσφαιριστές

Οταν μια ομάδα έχει 20 (!) σκόρερ, σημαίνει πολλά για το πνεύμα και τη νοοτροπία της.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Δευτέρα 20 Μαϊου 2024