Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
MINI Hatchback 2014: Η πλήρης αποκάλυψη

MINI Hatchback 2014: Η πλήρης αποκάλυψη

Στο φως της δημοσιότητας ήρθαν οι σχεδιαστικές και μη λεπτομέρειες του νέου MINI Hatchback με αφορμή τη συμμετοχή του αυτοκινήτου σε φωτογράφηση.

Αν και το νέο MINI Hatchback δεν αναμένεται στην ελληνική αγορά πριν από το τέλος του έτους, όλα δείχνουν έτοιμα για το εμπορικό του λανσάρισμα εντός και εκτός ευρωπαϊκών συνόρων.

Αυτή τη φορά η τρίτη γενιά του δημοφιλούς «μικρού» εντοπίστηκε κατά τη διάρκεια φωτογράφησης, χωρίς το γνώριμο τους τελευταίους μήνες καμουφλάζ, με αποτέλεσμα την πλήρη αποκάλυψη των σχεδιαστικών και μη προδιαγραφών του.

Διατηρώντας τα βασικά γνωρίσματα που καθιέρωσαν οι δύο προηγούμενες γενιές του, όπως ο χαρακτηριστικός κυβοειδής σχεδιασμός, επιβεβαιώνει τις φήμες που το θέλουν να αυξάνει τις εξωτερικές του διαστάσεις.

Οι κυριότερες αλλαγές εντοπίζονται στο μπροστινό τμήμα και ειδικότερα στον σχεδιασμό του προφυλακτήρα και των φωτιστικών σωμάτων. Μάλιστα στα τελευταία έχει προστεθεί ένας φωτεινός δακτύλιος τεχνολογίας LED.

Μεγαλύτερα απ’ ότι στο παρελθόν είναι και τα πίσω φωτιστικά σώματα, διατηρώντας παρόλα αυτά την κάθετη, προς το έδαφος, διάταξή τους.

Το MINI Hatchback τρίτης γενιάς θα αποτελέσει την πρώτη πρόταση του BMW Group που θα βασίζεται στη νέα πλατφόρμα με την κωδική ονομασία UKL1, η οποία πρόκειται να φιλοξενήσει περισσότερα από είκοσι μοντέλα του βαυαρικού ομίλου αυτοκινητοβιομηχανιών.

Σε επίπεδο κινητήρων, με ενδιαφέρον αναμένεται η νέα γενιά τρικύλινδρων συνόλων βενζίνης και diesel χωρητικότητας 1,5 λίτρων, που για πρώτη φορά θα τοποθετηθούν σε προτάσεις της ΜΙΝΙ.

Αντιθέτως, οι ισχυρότερες εκδόσεις, Cooper S και Cooper S JCW, θα διατηρήσουν τους τετρακύλινδρους και αποκλειστικά υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες βενζίνης άμεσου ψεκασμού χωρητικότητας 1,6 λίτρων.

Τέλος, πληροφορίες θέλουν το MINI Hatchback να εκμεταλλεύεται την αύξηση των διαστάσεών τους, καθώς και την ευελιξία που εξασφαλίζει η νέα πλατφόρμα, προσφέροντας για πρώτη φορά στην ιστορία του πεντάθυρες εκδόσεις.

Περισσότερες λεπτομέρειες για την τρίτη γενιά του ΜΙΝΙ Ηatchback αναμένεται να ανακοινωθούν το φθινόπωρο, πλησιάζοντας τον Νοέμβριο και την επίσημη παρουσίασή του στο Λος Άντζελες.

Auto Express

Sports in

Μπαρτζωκας: Τι έλεγε για τον ΜακΚισικ στις 8/11 – Ποσό δικαιώθηκε έξι μήνες μετά (vid)

Τα λόγια του Γιώργου Μπαρτζώκα είχαν ως αποτέλεσμα την συγκεκριμένη εικόνα του Σακίλ ΜακΚίσικ στην σειρά με την Μπαρτσελόνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024