Πέμπτη 09 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Nissan Qashqai 2014: Σε γκρο πλαν

Nissan Qashqai 2014: Σε γκρο πλαν

Όπως και ο χρόνος της άφιξής του που, πλέον, πλησιάζει, η δεύτερη γενιά του ιαπωνικού SUV κάνει ένα ακόμα βήμα προς το φακό, δίνοντας τη δυνατότητα μιας προσεκτικότερης παρατήρησης ενός μοντέλου που υπόσχεται μια συνολική αναβάθμιση σε κάθε επίπεδο.

Το δημοφιλές ιαπωνικό SUV ξαναχτυπά με μία νέα επανεμφάνισή του η οποία το φέρνει πιο κοντά από ποτέ στο φωτογραφικό φακό.

Αν και το σύνολο των χαρακτηριστικών του ιαπωνικού SUV εξακολουθεί να καλύπτεται από βαρύ καμουφλάζ, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του επικεφαλής της Nissan στην Ευρώπη, Αndy Palmer, το νέο Qashqai θα επιχειρήσει να δώσει μια συνολικά αναβαθμισμένη εικόνα συγκριτικά με την μέχρι σήμερα γνωστή εκδοχή του, τόσο αισθητικά όσο και ουσιαστικά.

Σχεδιαστικά το νέο Qashqai, αναμένεται να αντλήσει στοιχεία από το concept Ηi-Cross το οποίο η Nissan παρουσίασε στην έκθεση της Γενεύης το 2012, κάτι που φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από μια προσεκτική ματιά στη σιλουέτα του SUV.

Οι διαθέσιμες επιλογές των κινητήρων παραμένουν προς το παρόν ανεπιβεβαίωτες, αν και επικρατέστεροι για την γκάμα, είναι ένας νέος υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας με χωρητικότητα 1,2 λίτρων και απόδοση 113 ίππων και 190 Nm ροπής και ένας diesel των 1,6 λίτρων. Σε δεύτερο χρόνο, συγκεκριμένα από το 2015, η γκάμα του νέου Qashqai θα συμπληρωθεί από μία plug-in hybrid έκδοση.

Αυτό που επίσης πρέπει να θεωρείται δεδομένο είναι ότι το νέο Qashqai θα έχει ως αφετηρία τη νέα ευέλικτη πλατφόρμα CMF που παρουσιάστηκε προσφάτως από τoν όμιλο Nissan-Renault και η οποία, θα φιλοξενήσει μια σειρά μοντέλων τόσο των Γάλλων όσο και των Ιαπώνων, μεταξύ των οποίων και το νέο Nissan X-Trail.

Σύμφωνα, μάλιστα με πρόσφατες πληροφορίες το τελευταίο θα αναλάβει και τον ρόλο του επταθέσιου SUV της γκάμας, απαλλάσσοντας το Qashqai και την γκάμα του από την αντίστοιχη έκδοση.

Πλην της απουσίας της επταθέσιας εκδοχής του, το Qashqai θα διατηρήσει το ίδιο σκεπτικό σε ό,τι αφορά το διαχωρισμό δικίνητων και τετρακίνητων εκδόσεων, με το σύστημα τετρακίνησης να διατίθεται ως προαιρετική επιλογή.

AUTOMEDIA

Sports in

«Αυτό είναι ξενοφοβία» – Στην αντεπίθεση οι Πολωνοί για την κριτική στον Σιμόν Μαρτσίνιακ

Οι Πολωνοί πέρασαν στην αντεπίθεση για την κριτική των Γερμανών στον διαιτητή του αγώνα Ρεάλ-Μπάγερν, Σιμόν Μαρτσίνιακ.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 09 Μαϊου 2024