Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
BMW i3 2014: Στην εποχή του ηλεκτρισμού

BMW i3 2014: Στην εποχή του ηλεκτρισμού

Με εξεζητημένα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά και τεχνολογία βγαλμένη από το ηλεκτροκίνητο μέλλον, το i3 θα αποτελέσει την πρώτη και μοναδική, για την ώρα, πρόταση στην γκάμα του BMW i.

Χωρίς το βαρύ καμουφλάζ και με τις δοκιμές εξέλιξης να βρίσκονται, πλέον, στο τελευταίο στάδιο, το ηλεκτροκίνητο i3 δεν έχει και πολλά να κρύψει.

Αν και η επίσημη παρουσίαση του αυτοκινήτου θα γίνει στα τέλη του μήνα, οι πιο πρόσφατες εικόνες της ηλεκτροκίνητης BMW απαντούν στα περισσότερα ερωτήματα που έχουν διατυπωθεί γι’ αυτή.

Διαθέτοντας αλουμινένιο πλαίσιο και ανθρακονημάτινες επιφάνειες αμαξώματος, το i3 διακρίνεται για το εξαιρετικά χαμηλό βάρος του.

Ο σχεδιασμός του αμαξώματος, όπως άλλωστε και το ιδιότυπο άνοιγμα των πίσω θυρών, το διαφοροποιούν από οποιαδήποτε άλλη πρόταση είχε να παρουσιάσει η BMW μέχρι σήμερα, δικαιολογώντας με αυτόν τον τρόπο την ένταξή του σε μια διαφορετική «οικογένεια» αυτοκινήτων, το BMW i.

Την κίνηση του i3 αναλαμβάνει ένας ηλεκτροκινητήρας, ωστόσο προαιρετικά θα προσφέρεται και ένας συμβατικός κινητήρας εσωτερικής καύσης, ο οποίος σε ρόλο γεννήτριας θα επεκτείνει την αυτονομία που εξασφαλίζουν οι μπαταρίες ιόντων λιθίου.

Με τιμή που υπολογίζεται κοντά στα 40.000 ευρώ, το i3 πρόκειται να διατεθεί στην ευρωπαϊκή αγορά μέσα στους επόμενους μήνες. Σύντομα στην γκάμα της βαυαρικής φίρμας θα προστεθεί και το i8 -Coupe ή Roadster- το οποίο ωστόσο θα εφοδιάζεται με υβριδικό σύνολο.

AUTOMEDIA

Sports in

Κοντά στο sold out η Φιορεντίνα για τον τελικό – Πόσα εισιτήρια απομένουν

Πολύ κοντά στο να εξαντλήσουν τα διαθέσιμα εισιτήρια για τον τελικό του Europa Conference League είναι οι οπαδοί της Φιορεντίνα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024