Κυριακή 05 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Nissan Qashqai 2014: Στο νήμα

Nissan Qashqai 2014: Στο νήμα

Το best-seller των Ιαπώνων τελειοποιεί τις τελευταίες λεπτομέρειες της νέας γενιάς του που αναμένεται να λανσαριστεί στις αρχές του 2014.

Το ιαπωνικό SUV κάνει ένα ακόμα πέρασμα από το κλείστρο του φωτογραφικού φακού καθώς, πλέον, ελάχιστος είναι ο χρόνος που απομένει για την παρουσίασή του η οποία αναμένεται να πραγματοποιηθεί στην προσεχή έκθεση του Τόκυο.

Αν και το σύνολο των χαρακτηριστικών του ιαπωνικού SUV εξακολουθεί να καλύπτεται από καμουφλάζ, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του επικεφαλής της Nissan στην Ευρώπη, Αndy Palmer, το νέο Qashqai θα επιχειρήσει να δώσει μια συνολικά αναβαθμισμένη εικόνα συγκριτικά με την μέχρι σήμερα γνωστή εκδοχή του, τόσο αισθητικά όσο και επί της ουσίας.

Σχεδιαστικά το νέο Qashqai, αναμένεται να αντλήσει στοιχεία από το concept Ηi-Cross το οποίο η Nissan παρουσίασε στην έκθεση της Γενεύης το 2012, κάτι που φαίνεται να επιβεβαιώνεται και από μια προσεκτική ματιά στη σιλουέτα του SUV.

Οι διαθέσιμες επιλογές των κινητήρων παραμένουν προς το παρόν ανεπιβεβαίωτες, αν και επικρατέστεροι για την γκάμα, είναι ένας νέος υπερτροφοδοτούμενος βενζινοκινητήρας με χωρητικότητα 1,2 λίτρων, απόδοσης 113 ίππων και 190 Nm ροπής και ένας diesel των 1,6 λίτρων.

Σε δεύτερο χρόνο, συγκεκριμένα από το 2015, η γκάμα του νέου Qashqai θα συμπληρωθεί από μία plug-in hybrid έκδοση.

Αυτό που επίσης πρέπει να θεωρείται δεδομένο είναι ότι το νέο Qashqai θα έχει ως αφετηρία τη νέα ευέλικτη πλατφόρμα CMF που παρουσιάστηκε προσφάτως από τoν όμιλο Nissan-Renault και η οποία, θα φιλοξενήσει μια σειρά μοντέλων τόσο των Γάλλων όσο και των Ιαπώνων, ξεκινώντας από το νέο Nissan X-Trail.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του νέου Qashqai και η νέα γενιά του αναμένεται να διατηρήσει το ίδιο σκεπτικό σε ό,τι αφορά την προσφορά των τετρακίνητων εκδόσεων, με το σύστημα τετρακίνησης να διατίθεται ως προαιρετική επιλογή.

AUTOMEDIA

Sports in

Live η «μάχη» της Άστον Βίλα με την Μπράιτον λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς με τον Ολυμπιακό

Παρακολουθήστε live στις 16:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Μπράιτον – Άστον Βίλα για την 36η αγωνιστική της Premier League, λίγες μέρες πριν τη ρεβάνς της Βίλα με τον Ολυμπιακό

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 05 Μαϊου 2024