Κυριακή 19 Μαϊου 2024
weather-icon 21o

Mercedes-Benz C-Class Estate 2015: Η άλλη διάσταση

Μεγαλύτερη πρακτικότητα υπόσχονται οι αυξημένες, σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, διαστάσεις της νέας C-Class Estate, η οποία αναμένεται στην ευρωπαϊκή αγορά το δεύτερο εξάμηνο του 2014.

Θα ήταν μάλλον περιττό να αναφέρουμε πως μετά το εμπορικό λανσάρισμα της νέας Mercedes-Benz C-Class Sedan στις αρχές τις επόμενης χρονιάς, θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιποι τύποι αμαξωμάτων του δημοφιλούς μοντέλου.

Η σκυτάλη από τη μεσαίων διαστάσεων μπερλίνα θα περάσει σε ένα εξίσου ελκυστικό station wagon, το οποίο αυτήν την περίοδο δοκιμάζεται εντός αλλά και εκτός των γερμανικών συνόρων.

Πέρα από την υιοθέτηση ελκυστικότερων σχεδιαστικών γραμμών, η νέα Mercedes-Benz C-Class Estate πρόκειται να αυξήσει αισθητά τις εξωτερικές τις διαστάσεις, εξασφαλίζοντας ακόμη μεγαλύτερη άνεση στον θάλαμο επιβατών.

Η αύξηση του συνολικού μήκους θα αγγίξει ακόμη και τα 10 εκατοστά, γεγονός που θα μεγεθύνει τις μεταφορικές δυνατότητες του αυτοκινήτου, επεκτείνοντας τον όγκο του διαμερίσματος των αποσκευών πάνω από τα 500 λίτρα.

Παρά την αύξηση των διαστάσεων, η εκτεταμένη χρήση αλουμινίου σε τμήματα του αμαξώματος αλλά και των μηχανικών μερών θα περιορίσει σημαντικά το συνολικό βάρος του αυτοκινήτου, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την κατανάλωση καυσίμου αλλά και τη συμπεριφορά του στην άσφαλτο.

Με τους κινητήρες αλλά και τα υπόλοιπα μηχανικά μέρη να προέρχονται από τις τετράθυρες εκδόσεις, η C-Class Estate θα ξεκινά με κινητήρες βενζίνης και diesel χωρητικότητας 1,6 λίτρων.

Στην πρώτη περίπτωση ο υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας άμεσου ψεκασμού των 1.595 κ.εκ. θα αποδίδει στην έκδοση C180 156 ίππους, ενώ στη δεύτερη ο νέος πετρελαιοκινητήρας των 1.598 κ.εκ. θα προσφέρεται σε δύο εκδόσεις ισχύος, με 115 και 136 ίππους.

Φυσικά, η νέα C-Class Estate θα προσφέρεται και σε ισχυρότερες εκδόσεις βενζίνης ή diesel, εκ των οποίων κάποιες θα διατίθενται και με σύστημα τετρακίνησης.

AUTOMEDIA

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Ντέρμπι «αιωνίων» με στόχο την Ευρώπη

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός κοντράρονται στην τελευταία αγωνιστική των play off, με φόντο την τρίτη θέση και την έξοδο στην Ευρώπη, λίγες μέρες πριν τους δύο τελικούς που έχουν…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Κυριακή 19 Μαϊου 2024