Σάββατο 04 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Seat Leon ST Cupra 2015: Η ισχυρή πλευρά της πρακτικότητας

Seat Leon ST Cupra 2015: Η ισχυρή πλευρά της πρακτικότητας

Η νέα station wagon έκδοση του Leon εντοπίστηκε στην Ισπανία να προβάρει τα σήματα Cupra και ότι αυτά συνεπάγονται, προσθέτοντας το "hot" στην πρακτικότητα του.

Η νέα ST έκδοση του Leon δεν σκοπεύει να επαναπαυτεί στις δάφνες της ως η πρακτικότερη εκδοχή της γκάμας, καθώς κατά το αδιάψευστο τεκμήριο του φωτογραφικού φακού ετοιμάζεται να φορέσει και τα διακριτικά Cupra.

Αυτό συνεπάγεται ότι στην «καρδιά» της θα βρεθεί ένας δίλιτρος υπετροφοδοτούμενος κινητήρας η ισχύς του οποίου θα φτάνει τους 268 ίππους και ο οποίος αναμένεται να εφοδιάζει όλες τις εκδόσεις Cupra –τρίθυρη και πεντάθυρη- του Leon.

Το προφίλ του Leon Cupra, ανεξαρτήτως έκδοσης αμαξώματος, θα συμπληρώσει ένα μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης στα πρότυπα αυτού που προσφέρεται στην έκδοση του VW Golf GTI Performance Pacκ, το οποίο -και στην περίπτωση του ισπανικού hot-hatch- θα προσφέρεται ως επιλογή.

Η κίνηση θα μεταδίδεται αποκλειστικά στους μπροστινούς τροχούς μέσω ενός μηχανικού κιβωτίου έξι σχέσεων ή κατ’ επιλογή ενός DSG διπλού συμπλέκτη.

Όπως και να έχει, το στίγμα των Cupra εκδόσεων του Leon θα δοθεί στην προσεχή έκθεση της Γενεύης τον Μάρτιο του 2014 οπότε αναμένεται να παρουσιαστεί η αντίστοιχη πεντάθυρη έκδοση του ισπανικού μοντέλου.

Σε δεύτερο χρόνο αναμένεται να ακολουθήσει και η Cupra R έκδοση του Leon η οποία θα αγγίζει τους 300 ίππους και θα συνδυάζεται «de facto» με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG και τετρακίνηση.

Σε ό,τι αφορά το Leon ST, αν και προς το παρόν δεν είναι σίγουρο ότι θα αποκτήσει μια Cupra R έκδοση, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι η Seat έχει στα σκαριά μια «allroad» έκδοση η οποία θα εξοπλίζεται με δίλιτρο TDI κινητήρα ισχύος 184 ίππων και η οποία θα διαθέτει, αυξημένη απόσταση από το έδαφος, τετρακίνηση και θα λανσαριστεί ως ST X-perience.

AUTOMEDIA

Sports in

Ολυμπιακός: Η «τρελή» πορεία, η πρόκληση και τα ελληνικά νιάτα

Το μέλλον χαμογελά πλατιά και υπόσχεται ακόμη περισσότερα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 04 Μαϊου 2024