Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Fiat 500X και Jeep Junior 2014:  SUV νταμπλ σε συμπαγείς διαστάσεις

Fiat 500X και Jeep Junior 2014: SUV νταμπλ σε συμπαγείς διαστάσεις

Το SUV δίδυμο των Fiat-Chrysler με την κοινή τεχνολογική αφετηρία, δοκιμάζει το βήμα του στον παγωμένο σκανδιναβικό βορρά, πριν εξελιχθεί στο Fiat 500X και στην αντίστοιχη, μικρότερη πρόταση της Jeep.

Το δοκιμαστικό πρωτότυπο που θα μετεξελιχθεί στο compact SUV της Fiat αλλά και στο νέο, αντίστοιχο μοντέλο που θα τοποθετηθεί στην γκάμα της Jeep, εντοπίστηκε να εκτελεί δοκιμές εξέλιξης με φόντο το χιονισμένο τοπίο του σκανδιναβικού βορρά.

Κάτω από τις καμουφλαρισμένες επιφάνειες του δοκιμαστικού πρωτοτύπου βρίσκεται μια τροποποιημένη εκδοχή της πλατφόρμας, Small Wide Platform, καρπός συνεξέλιξης των Fiat-Chrysler, η οποία θα αποτελέσει την αφετηρία για το SUV δίδυμο.

Σε ό,τι αφορά τις επιμέρους λεπτομέρειες των δύο SUV θα υιοθετήσουν το καθένα, τα ιδιαίτερα αισθητικά χαρακτηριστικά της φίρμας τους και της γκάμας στην οποία ανήκουν, κρύβοντας, προς το παρόν, τις οποιεσδήποτε αντίστοιχες προθέσεις των δύο αυτοκινητοβιομηχανιών στο δοκιμαστικό πρωτότυπο που δανείζεται τα χαρακτηριστικά του Fiat 500L σε μια… υπερυψωμένη εκδοχή.

Από το Fiat 500L αναμένεται να προέλθουν και οι κινητήρες που θα πλαισιώσουν την γκάμα των SUV, ξεκινώντας από τον χωρητικότητας 0,9 λίτρου TwinAir Turbo με 105 ίππους. Πιο ψηλά στην γκάμα αναμένεται να βρεθεί ο Multi Air Turbo των 1,4 λίτρων των 160 ίππων, ενώ στις diesel επιλογές θα πρωταγωνιστεί ο MultiJet II των 105 ίππων.

AUTOMEDIA

Sports in

Σάλος με τον Ρούντιγκερ: Αντιδράσεις για ποστάρισμά του που παραπέμπει σε… ISIS

Ο Αντόνιο Ρούντιγκερ έχει ξεσηκώσει αντιδράσεις με ένα ποστάρισμά του με αφορμή το Ραμαζάνι.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024