Παρασκευή 17 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Porsche Cayenne 2015: Ανανέωση με plug-in υβριδικές προεκτάσεις

Porsche Cayenne 2015: Ανανέωση με plug-in υβριδικές προεκτάσεις

Το δημοφιλές SUV της Porsche δρομολογεί την ανανέωσή του, η οποία, εκτός των εθιμοτυπικών σχεδιαστικών και τεχνολογικών αλλαγών, θα εμπλουτίσει την γκάμα της Cayenne με μία plug-in υβριδική έκδοση.

Η Cayenne μετράει τέσσερα χρόνια παρουσίας της στην αγορά και όπως αποκαλύπτει και ο φωτογραφικός φακός που συνέλαβε το γερμανικό SUV «οικογενειακώς», η Porsche ετοιμάζει την ανανέωσή της με φόντο τις εξελίξεις που έφερε στην γκάμα η νέα Macan -και όχι μόνο.

Έτσι, στα χαρακτηριστικά των ανανεωμένων εκδόσεων της Cayenne ξεχωρίζουν τα ανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα και γρίλια, ενώ «ξαναγραμμένος» φαίνεται να είναι και ο πίσω προφυλακτήρας.

Ωστόσο, ανεξαρτήτως των σχεδιαστικών και τεχνολογικών αλλαγών που θα κληθούν να στοιχειοθετήσουν την ανανεωμένη εκδοχή, το δημοφιλές SUV θα ενσωματώσει στην γκάμα του και μια plug-in hybrid έκδοση η οποία συλλαμβάνεται για πρώτη φορά από το φωτογραφικό φακό και η οποία συμπληρώνει το «κονβόι» των Turbo, GTS και φυσικά της απλής έκδοσης που παρελαύνουν μπροστά από το κλείστρο.

Σε ό,τι αφορά τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της νέας plug-in υβριδικής έκδοσης αναμένεται να εξοπλιστεί με το υβριδικό σύνολο της Panamera S E-Hybrid.

Αυτό σημαίνει ότι ένας V6 κινητήρας 3,0 λίτρων θα συνεργάζεται με ένα ηλεκτρικό μοτέρ, αποδίδοντας συνδυαστικά 416 ίππους με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε επίπεδο επιδόσεων, αλλά και αναφορικά με τα μεγέθη εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα και κατανάλωσης.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η γνωστή Panamera S E-Hybrid μπορεί να επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα σε 5,5 δευτερόλεπτα, τη στιγμή που τα μεγέθη μέσης κατανάλωσης καυσίμου και εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα περιορίζονται σε 3,1 λίτρα/100 χλμ. και 71 γρ./χλμ., αντιστοίχως.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες εκδόσεις της γκάμας της ανανεωμένης Cayenne, την S έκδοση αναμένεται να εξοπλίσει ένας διπλά υπερτροφοφοτούμενος V6 με χωρητικότητα 3,0 λίτρων ο οποίος θα αποδίδει 420 ίππους, όπως και στην αντίστοιχη έκδοση του τετράθυρου coupe της φίρμας.

AUTOMEDIA

Sports in

Αυτός είναι ο πιο επιδραστικός ποδοσφαιριστής της φετινής σεζόν (vids)

Τι έδειξε η έρευνα του CIES Football Observatory για τη φετινή σεζόν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 17 Μαϊου 2024