Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz C-Class Plug-in Hybrid: Το πρώτο του είδους

Mercedes-Benz C-Class Plug-in Hybrid: Το πρώτο του είδους

Οι Γερμανοί ετοιμάζουν την plug-in υβριδική έκδοση της C-Class και ο φωτογραφικός φακός προσφέρει την επιβεβαίωση για ένα αυτοκίνητο-έκδοση που θα αποτελέσει πρωτιά στην κατηγορία του.

Η καμουφλαρισμένη τετράθυρη C-Class που εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό δεν αφήνει και πολλά περιθώρια αμφιβολιών για το τι προσπαθούν να κρύψουν –όχι και με μεγάλη επιτυχία- οι μηχανικοί της φίρμας με το τμηματικό καμουφλάζ των κατά τα άλλα οικείων επιφανειών της μεσαίας μπερλίνας.

Μια προσεκτική παρατήρηση στο πίσω τμήμα όπου μια υποδοχή πρίζας αλλά και στην επιγραφή «HΥBRID» στο παρμπρίζ αρκεί για να προδώσει την ταυτότητα της έκδοσης και το γεγονός ότι οι Γερμανοί ετοιμάζονται να προσθέσουν στην γκάμα του μοντέλου μια plug-in υβριδική έκδοση.

Αν και προς το παρόν οι προδιαγραφές του μηχανικού συνόλου που θα εξοπλίσει την plug-in υβριδική έκδοση της C-Class δεν είναι γνωστές, είναι γεγονός ότι με την άφιξή της, η Mercedes-Benz θα αποκτήσει τα πρωτεία μιας αντίστοιχης έκδοσης αυτοκινήτου στην κατηγορία.

Σε ό,τι αφορά αυτά που θα πρέπει να περιμένει κανείς σε επίπεδο οικονομίας από την plug-in υβριδική έκδοση της C-Class, αξίζει να σημειωθεί ότι η «απλή» υβριδική και πετρελαιοκίνητη C 300 BlueTEC HYBRID, η οποία συνδυάζει έναν πετρελαιοκινητήρα 2,2 λίτρων με 204 ίππους και ένα ηλεκτρικό μοτέρ 27 ίππων, απαιτεί μόλις 3,7 λίτρα καυσίμου ανά 100 χλμ.

Ενδεικτικά επίσης θα μπορούσε να αναφερθεί ότι η πανίσχυρη, σαφώς μεγαλύτερη και βαρύτερη plug-in υβριδική έκδοση της S-Class, S 500 Plug-in Hybrid, η οποία θα είναι ήδη διαθέσιμη από το προσεχές καλοκαίρι, έχει «υποσχεθεί» κατανάλωση καυσίμου 3,0 λίτρα/100 χλμ. και παρά το γεγονός ότι θα εξοπλίζεται με ένα θηριώδη εξακύλινδρο βενζινοκινητήρα 333 ίππων συνδυαστικά με ηλεκτρικό μοτέρ.

AUTOMEDIA

Sports in

Πολεμώντας στην… αυλή του

Ο Ολυμπιακός του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι ο «λάθος» αντίπαλος playoffs. Και η Μπαρτσελόνα χθες βράδυ ήδη κατάλαβε το «γιατί»

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024