Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Audi S7 Sportback 2015: Με οδηγό την… κορυφή

Audi S7 Sportback 2015: Με οδηγό την… κορυφή

Το επιβλητικό S7 Sportback γράφει γύρους στην πίστα του Nurburgring προβάροντας την ανανέωσή του η οποία θα ακολουθήσει το παράδειγμα του Audi S8.

Η γερμανική φίρμα ξεκίνησε τις δοκιμές εξέλιξης της ανανεωμένης εκδοχής του S7 Sportback με φόντο την απαιτητικότερη πίστα της Ευρώπης και την επικείμενη άφιξή του, η οποία αναμένεται αργότερα μέσα στη χρονιά.

Παρά το γεγονός ότι το καμουφλάζ καταφέρνει να καλύψει τις λεπτομέρειες της σχεδίασης, το S7 Sportback θα υιοθετήσει αντίστοιχες διαφοροποιήσεις με αυτές που εισήγαγε, πέρυσι, το ανανεωμένο S8 το οποίο θα αποτελέσει οδηγό και για τις υπόλοιπες αλλαγές του.

Έτσι, στα δεδομένα στοιχεία του θα πρέπει να θεωρούνται τα Μatrix LED, φωτιστικά σώματα τα οποία επιτρέπουν τη χρήση των προβολέων χωρίς όμως να ενοχλούνται οι διερχόμενοι οδηγοί, καθώς τα έξυπνα αυτά φωτιστικά σώματα μπορούν να ανιχνεύσουν την παρουσία τους στρέφοντας αυτόματα, αλλού τη δέσμη φωτός και διασφαλίζοντας πάντα την μέγιστη δυνατή ορατότητα.

Εξάλλου, όπως είχε επιβεβαιώσει και ο επικεφαλής έρευνας και εξέλιξης της Audi, Dr. Ulrich Halkenberg, μιλώντας από το “floor” της ελβετικής έκθεσης, τον περασμένο Μάρτιο, όλα τα Audi θα εξοπλίζονται, στο μέλλον, με τα φωτιστικά σώματα Matrix LED που έκαναν πρεμιέρα πέρυσι στο ανανεωμένο Α8.

Επιστρέφοντας στο S7 Sportback, η Αudi αναμένεται να ακολουθήσει την συνήθη τακτική σε ό,τι αφορά τις αλλαγές που θα εισαγάγει στην ανανέωσή του που θα εστιάσει, εκτός από τα φωτιστικά σώματα, στην ανασχεδίαση στοιχείων όπως οι προφυλακτήρες και το καπό.

Παράλληλα κατ’ αντιστοιχία των αλλαγών που συντελέστηκαν στην περίπτωση του ανανεωμένου S8, το S7 Sportback αναμένεται να επωφεληθεί και από αναβαθμίσεις στον κινητήρα προσφέροντας περισσότερη ισχύ αλλά και μεγαλύτερη αποδοτικότητα.

Υπενθυμίζεται ότι στην περίπτωση του ανανεωμένου S8 ο αναβαθμισμένος TFSI των 4,0 λίτρων αποδίδει 520 ίππους ολοκληρώνοντας τη διαδικασία επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,2 δευτερόλεπτα, ενώ έχει μέση κατανάλωση 10,1 λίτρα/100 χλμ.

Τις προδιαγραφές του ανανεωμένου S7 Sportback θα συμπληρώσει η τελευταία λέξη της τεχνολογικής εξέλιξης της Audi σε ό,τι αφορά τα gadget με επίκεντρο το αναβαθμισμένο σύστημα ΜΜΙ όπως πρωτοεμφανίστηκε στην ναυαρχίδα της γερμανικής φίρμας.

AUTOMEDIA

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024