Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Fiat 500X 2015: Ένας Ιταλός στην Άγρια Δύση

Fiat 500X 2015: Ένας Ιταλός στην Άγρια Δύση

Το μικρό SUV της Fiat με την αισθητική σφραγίδα του 500 δίνει το στίγμα του καθώς ο χρόνος πλέον δείχνει να μετράει αντίστροφα για την παρουσίασή του το φθινόπωρο του 2014.

Η Fiat ανακοίνωσε ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο πενταετές πλάνο και το Fiat 500X είναι ένα από τα μοντέλα που θα διαδραματίσουν αυξημένο ρόλο στην υλοποίησή του.

Ως προς τη σημασία του νέου crossover στο προϊόντικό portfolio των Ιταλών, αρκεί να αναφέρει κανείς ότι το λανσάρισμά του θεωρείται εξίσου σημαντικό με το λανσάρισμα της σύγχρονης εκδοχής του αστικού 500.

Από το τελευταίο θα προέλθει και το αισθητικό στίγμα του Fiat 500X το οποίο θα προσπαθήσει να συνδυάσει την φινέτσα του αστικού μοντέλου με την πρακτικότητα ενός μικρού SUV το οποίο έχει κοινή αφετηρία με το, ήδη γνωστό, Jeep Renegade.

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει ο φωτογραφικός φακός που συνέλαβε ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο κατά τη διάρκεια δοκιμών εξέλιξης, το 500X δείχνει να απέχει πολύ από την «off-road» αισθητική του μοντέλου της Jeep στο οποίο βασίζεται.

Στην ουσία, σχεδιαστικά, πρόκειται για κάτι που βρίσκεται ανάμεσα στο 500 και στο πολυμορφικό 500L αλλά, παράλληλα διαθέτει αυξημένη απόσταση από το έδαφος και αρκετό ύψος, διογκωμένους προφυλακτήρες και θόλους, πιο προτεταμένη γρίλια, στοιχεία που θα κληθούν να το διαχωρίσουν, από τα υπόλοιπα της γκάμας αλλά και από τον Αμερικανό αδελφό του με τον οποίο θα κατασκευάζονται πλάι-πλάι στο ιταλικό έδαφος του Melfi.

Από εκεί, και τα δύο SUV θα διοχετευτούν και στις δύο όχθες του Ατλαντικού ως παγκόσμια προϊόντα, ωστόσο, ο ιταλικός όμιλος προσδοκά από το καθένα την ανάλογη επιτυχία στα δικά του χωράφια-ήπειρο.

Υπό το παραπάνω σκεπτικό, οι κινητήρες του Fiat 500X, όπως άλλωστε και το styling, θα είναι περισσότερο προσαρμοσμένοι στα ευρωπαϊκά μέτρα και… πιο αστοί.

Έτσι το 500X αναμένεται να διατεθεί με κινητήρες βενζίνης MultiAir που θα ξεκινούν από τα 1,4 λίτρα και τους 140 ίππους και θα φτάνουν έως τους 170 ίππους, ενώ την γκάμα πετρελαίου θα πλαισιώσουν κινητήρες τεχνολογίας Multijet II με χωρητικότητα 1,6 και 2,0 λίτρων.

Παράλληλα το παρών στην γκάμα αναμένεται να δώσουν και αποδοτικές διπλού καυσίμου LPG εκδόσεις καθώς, είναι από τις πλέον δημοφιλείς στην πατρίδα του 500X, την Ιταλία αλλά και όχι μόνο λόγω της αυξημένης οικονομίας που προσφέρουν.

AUTOMEDIA

Sports in

Η πτώση της Ποδοσφαιρικής Ρώμης

Η Γιουνάιτεντ είναι ένας ποδοσφαιρικός οργανισμός σε αποσύνθεση.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024