Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Fiat 500X 2015: Οι εκτός δρόμου περιπέτειες ενός αστού

Fiat 500X 2015: Οι εκτός δρόμου περιπέτειες ενός αστού

Σε ένα αυθεντικό crossover πρόκειται να μεταμορφωθεί το μέχρι σήμερα γνωστό Fiat 500L, ενσωματώνοντας στις τεχνικές του προδιαγραφές στοιχεία που συναντήσαμε για πρώτη φορά στο "αδερφό" Jeep Renegade.

Οι δοκιμές εξέλιξης συνεχίζονται για το ιταλικό crossover που πολύ σύντομα πρόκειται να ενταχθεί στην ιδιαίτερα δημοφιλή οικογένεια των Fiat 500.

Έχοντας ως αφετηρία το 500L και υιοθετώντας τις τεχνικές προδιαγραφές του Jeep Renegade, το υπό εξέλιξη 500X θα αποτελέσει την πρόταση της Fiat στην κατηγορία των crossovers πόλης.

Το 500Χ πρόκειται να εφοδιάζεται με κινητήρες βενζίνης και diesel χαμηλού κυβισμού, οι οποίοι μάλιστα θα προσφέρονται σε διαφορετικές εκδόσεις ισχύος, ανάλογα με τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της εκάστοτε αγοράς.

Μάλιστα, οι πληροφορίες θέλουν το ιταλικό crossover να προσφέρεται στις αγορές της Βόρειας Αμερικής και με έναν τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,8 λίτρων, διατηρώντας παρόλα αυτά στην γκάμα του το μέχρι σήμερα γνωστο υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκίνητο σύνολo των 1,4 λίτρων, καθώς και τον πετρελαιοκινητήρα των 1,6 λίτρων.

Κρίνοντας από τις εκδόσεις του Jeep Renegade, το Fiat 500X πρόκειται να διατεθεί και με σύστημα τετρακίνησης, όπως άλλωστε και με το νέο, αυτόματο κιβώτιο των εννέα σχέσεων που διαθέτει, πλέον, στο οπλοστάσιό του ο όμιλος Fiat-Chrysler.

Σε επίπεδο σχεδίασης, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η αυξημένη απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος και η ύπαρξη των πλαστικών προστατευτικών στα εκτεθειμένα τμήματα του αποκλειστικά πεντάθυρου αμαξώματος.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο σχεδιασμός των μεταλλικών επιφανειών και των φωτιστικών σωμάτων θα διατηρήσει εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα δηλώνουν τη συγγένεια του αυτοκινήτου με τις υπόλοιπες προτάσεις στην γκάμα του δημοφιλούς Fiat 500.

Η επίσημη πρεμιέρα του Fiat 500X πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο προσεχές σαλόνι αυτοκινήτου που θα φιλοξενήσει η γαλλική πρωτεύουσα στις αρχές Οκτωβρίου, συνεπώς η διάθεσή του στην ευρωπαϊκή αναμένεται να ξεκινήσει λίγο πριν το τέλος του έτους.

AUTOMEDIA

Sports in

Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 75-77: ΘΡΥΛΑΡΑ στη Βαρκελώνη – Μυθική εμφάνιση και break για το 1-0!

Μυθικό παιχνίδι για τον Ολυμπιακό, που «έσπασε» την έδρα της Μπαρτσελόνα και έκανε το 1-0 στη σειρά των playoffs της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024