Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz MLC 63 AMG 2016: Oι περιπέτειες ισχύος ενός νέου coupe SUV

Mercedes-Benz MLC 63 AMG 2016: Oι περιπέτειες ισχύος ενός νέου coupe SUV

H κορυφαία έκδοση του νέου μεγάλου coupe SUV της Mercedes-Benz, προσφέρει μερικά ακόμα στιγμιότυπα στο κλείστρο του φωτογραφικού φακού, αποκαλύπτοντας περισσότερα στοιχεία για την πληθωρική προσωπικότητά της.

Τόσο το πρωτότυπο Concept Coupe SUV που παρουσιάστηκε στην έκθεση του Πεκίνου την άνοιξη όσο και τα αντίστοιχα δοκιμαστικά πρωτότυπα που πραγματοποιούν εντατικά δοκιμές εξέλιξης κοντά στο κέντρο έρευνας και εξέλιξης της φίρμας στο Sindelfingen έχουν φροντίσει να αποκτήσουμε μια πρόγευση του πρώτου coupe SUV της Mercedes-Benz.

Αυτή τη φορά, όμως, δεν πρόκειται για μια από τις «απλές» εκδόσεις του νέου SUV, αλλά για την πανίσχυρη 63 AMG με την υπογραφή του εσωτερικού βελτιωτικού οίκου της Mercedes-Βenz.

Με δεδομένο δε ότι στη συγκεκριμένη φάση της εξέλιξης οι δοκιμές αφορούσαν την αξιολόγηση των αερόσακων και των συστημάτων ασφαλείας, οι μηχανικοί της Mercedes-Benz είχαν αφαιρέσει αρκετά πλαστικά κομμάτια καμουφλάζ που κάλυπταν το μπροστινό τμήμα σε προηγούμενες εμφανίσεις του, δίνοντας μια σαφώς καλύτερη εικόνα.

Την όψη της MLC 63 AMG διαμορφώνουν η χαρακτηριστική μονή γρίλια και οι εισαγωγές αέρα σε μοτίβο «Α» που συναντάμε σε κάθε έκδοση της AMG.

Στο πίσω τμήμα, τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο σαφή μιας και οι τέσσερις τετραγωνισμένες απολήξεις της εξάτμισης αποτελούν αλάνθαστο σημάδι του εσωτερικού βελτιωτικού των Γερμανών.

Σε ό,τι αφορά τον κινητήρα που θα εξοπλίσει την MLC 63 AMG αν και, τίποτα δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως, υπάρχει αυξημένη πιθανότητα το μεγάλο coupe SUV να επωφεληθεί από το νέο οχτακύλινδρο, διπλά υπετροφοδοτούμενο, κινητήρα των 4,0 λίτρων που η Mercedes-Benz εξελίσσει για την AMG GT.

Αν και στην περίπτωση του νέου κορυφαίου coupe μοντέλου της φίρμας η ισχύς θα ξεκινά από τους 510 ίππους, το φάσμα ισχύος του συγκεκριμένου κινητήρα αναμένεται να κυμανθεί από 480 έως 700 και πλέον ίππους, εξοπλίζοντας διαφορετικά νέα μοντέλα της Mercedes-Benz και εκδόσεις τους, μεταξύ των οποίων και η MLC 63 AMG.

Ωστόσο, δεδομένου ότι τίποτα ακόμα δεν έχει επισημοποιηθεί, υπάρχει και το ενδεχόμενο το μεγάλο SUV που θα έχει ως αφετηρία την πλατφόρμα της M-Class, αξιοποιώντας τον οικείο V8 bi-turbo των 5,5 λίτρων για ακόμα μία φορά.

Σε αυτήν την περίπτωση, αναμένονται δύο εκδοχές ισχύος με 557 ίππους για την “απλή” AMG έκδοση και 585 ίππους για την έκδοση S-Model.

Ένα άλλο στοιχείο που δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί για την νέα άφιξη στην γκάμα των Γερμανών, είναι το κατά πόσο θα επιλέξουν τελικώς την ονομασία MLC ή το ML-Coupe.

Όπως και να έχει, με δεδομένο ότι η απλή έκδοση του νέου SUV θα λανσαριστεί μέσα στο 2015 η AMG έκδοση θα ακολουθήσει έξι μήνες αργότερα κάτι που σημαίνει, στα τέλη της επόμενης χρονιάς.

AUTOMEDIA

Sports in

Με... βιντεοκλήση στον Παπανικολάου πανηγύρισε ο Ολυμπιακός - Ο Λαρεντζάκης του αφιέρωσε τη νίκη (vid)

Οι παίκτες του Ολυμπιακού έδειξαν για ακόμα μια φορά γιατί είναι οικογένεια, καθώς μετά το τέλος του παιχνιδιού πήραν μέσω Face Time τον Κώστα Παπανικολάου.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024