Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Fiat 500X 2015: Περιπέτεια αλά ιταλικά

Fiat 500X 2015: Περιπέτεια αλά ιταλικά

Σε γερμανικό έδαφος εντοπίστηκε το ιταλικό crossover καθώς μετράει τα τελευταία… μέτρα δοκιμών εξέλιξης πριν την επίσημη παρουσίαση του στη διεθνή γαλλική έκθεση αυτοκινήτου στις αρχές Οκτωβρίου.

Το ιταλικό crossover το οποίο θα ενταχθεί συντόμως στην γκάμα του 500 εντοπίστηκε για ακόμα μία φορά από το φωτογραφικό φακό σε μικρή γερμανική πόλη καθώς βρίσκεται στο τελικό στάδιο δοκιμών εξέλιξης οι οποίες, στο παρόν στάδιο, πραγματοποιούνται από την Bosch και εν όψει της επίσημης πρεμιέρας του τον προσεχή Οκτώβριο.

Έχοντας ως αφετηρία το 500L και υιοθετώντας τις τεχνικές προδιαγραφές του Jeep Renegade, το 500Χ ετοιμάζεται να διεκδικήσει μια θέση στην ιδιαιτέρως δημοφιλή κατηγορία των crossover πόλης με όπλο τις ιταλικές καμπύλες οι οποίες θα αναλάβουν να το διαχωρίσουν από τον Αμερικανό συγγενή του και έχοντας στη διάθεσή του μια ευρεία γκάμα κινητήρων που θα του δώσουν τη δυνατότητα να προσαρμοστεί στις ανάγκες της εκάστοτε αγοράς.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι παρά την παρουσία του αμερικανικού alter ego του το 500X θα διαβεί και τα σύνορα των ΗΠΑ όπου η Fiat στοχεύει σε 100.000 πωλήσεις ετησίως. Όπως και να έχει το Fiat 500X όπως και το Renegade θα κατασκευάζονται σε κοινές γραμμές παραγωγής στο εργοστάσιο της Fiat στο ιταλικό Melfi.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες, το ιταλικό crossover αναμένεται να προσφέρεται στις αγορές των ΗΠΑ και με έναν τετρακύλινδρο κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,8 λίτρων, διατηρώντας παράλληλα στην γκάμα του το μέχρι σήμερα γνωστό υπερτροφοδοτούμενο βενζινοκίνητο σύνολo των 1,4 λίτρων, καθώς και τον πετρελαιοκινητήρα των 1,6 λίτρων.

Σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή του γκάμα το 500Χ πρόκειται να εφοδιάζεται με κινητήρες βενζίνης και diesel χαμηλού κυβισμού, οι οποίοι μάλιστα θα προσφέρονται σε διαφορετικές εκδόσεις ισχύος, ενώ δεν θα λείψουν και οι εκδόσεις LPG.

Τις προδιαγραφές του Fiat 500X, κρίνοντας από τις εκδόσεις του Jeep Renegade, πρόκειται να συμπληρώσει το σύστημα τετρακίνησης, όπως άλλωστε και με το νέο, αυτόματο κιβώτιο των εννέα σχέσεων που διαθέτει, πλέον, στο οπλοστάσιό του ο όμιλος Fiat-Chrysler.

Σε επίπεδο σχεδίασης, δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η αισθητική του συνάφεια με το Fiat 500 και η οποία θα προσαρμοστεί στα crossover χαρακτηριστικά και θα συνδυαστεί με αυξημένη απόσταση από το έδαφος και θα συμπληρωθεί από την παρουσία πλαστικών προστατευτικών περιμετρικά του αμαξώματος.

AUTOMEDIA

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024