Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ferrari 458 Speciale Spider 2015: Ανοιχτή πρόκληση

Ferrari 458 Speciale Spider 2015: Ανοιχτή πρόκληση

Η ιταλική φίρμα ετοιμάζει την 458 Speciale Spider η οποία, όπως και η μέχρι σήμερα γνωστή, κλειστή εκδοχή της θα εφοδιάζεται με τον ισχυρότερο ατμοσφαιρικό κινητήρα που έχει εξοπλίσει ποτέ road-legal αυτοκίνητο.

Η Ferrari φαίνεται να ετοιμάζει μια ανοιχτή εκδοχή της 458 Speciale η οποία, πρωτοσυστήθηκε στο κοινό, πέρυσι τον Αύγουστο, ως μια σκληροπυρηνικότερη εκδοχή της 458 Italia, με επίκεντρο τις αναβαθμίσεις του ατμοσφαιρικού V8 των 4,5 λίτρων.

Σύμφωνα με τις συστάσεις της φίρμας από το Maranello για την “καρδιά” της 458 Speciale –και προσεχώς Speciale Spider- o V8 των 4,5 λίτρων, με αναλογία 135 ίππων ανά λίτρο κυβισμού είναι ο ισχυρότερος ατμοσφαιρικός κινητήρας που έχει εξοπλίσει ποτέ μη αγωνιστικό αυτοκίνητο.

Έτσι και στην περίπτωση της ανοιχτής έκδοσης ο παραπάνω κινητήρας αναμένεται να διατηρήσει τις ίδιες προδιαγραφές αποδίδοντας 605 ίππους και 540 Nm ροπής διαθέσιμης από τις 6.000 σ.α.λ. Ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα επίσης βελτιωμένο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες του κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες προδιαγραφές της 458 Speciale Spider, όπως συνέβη και με την κλειστή εκδοχή της, ααβελτιώσεις αναμένεται να έχουν πραγματοποιηθεί και στις εξωτερικές επιφάνειες της ιταλίδας με στόχο την καλύτερη αεροδυναμική συμπεριφορά και την αύξηση της κάθετης δύναμης, ενώ στις, οπτικές, διαφοροποιήσεις συγκαταλέγεται και η παρουσία της διπλής απόληξης της εξάτμισης αντί της συνήθους τριπλής της «απλής» 458 Spider.

Το προφίλ του μοντέλου αναμένεται να συμπληρώσει η παρουσία συστημάτων όπως το Slip Side Control, το οποίο, αποτελεί ένα έξυπνο σύστημα διαχείρισης ροπής το οποίο υπολογίζει και ανακατανέμει συνεχώς τη ροπή μεταξύ των δύο πίσω τροχών.

AUTOMEDIA

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024