Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
BMW Σειρά 7 2016: Γκρο πλαν στο βαυαρικό θρόνο

BMW Σειρά 7 2016: Γκρο πλαν στο βαυαρικό θρόνο

Η νέα «7άρα» εντοπίστηκε από το φωτογραφικό φακό αποκαλύπτοντας λίγα ακόμα στοιχεία μιας “de facto” πληθωρικής προσωπικότητας.

Η βαυαρική ναυαρχίδα προσφέρει για ακόμα μια φορά γενναιόδωρα τον εαυτό της στο φωτογραφικό φακό, αποκαλύπτοντας ολοένα και περισσότερα στοιχεία για τη νέα γενιά της η οποία αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στα τέλη του 2015.

Αυτή τη φορά το καμουφλάζ έχει υποχωρήσει περισσότερο από τις επιφάνειες του κορυφαίου sedan αποκαλύπτοντας λίγα ακόμα στοιχεία για την εξωτερική της εμφάνιση, όπως για παράδειγμα, η αισθητική των φωτιστικών σωμάτων η οποία, είναι πλέον ευδιάκριτη με μια προσεκτική ματιά στο μπροστινό τμήμα του αυτοκινήτου.

Ανεξαρτήτως σχεδίασης, οι σημαντικότερες αλλαγές θα συντελεστούν κάτω από τις επιφάνειες της νέας 7άρας η οποία θα έχει ως αφετηρία μια νέα αρχιτεκτονική, ενώ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η αξιοποίηση ελαφρών υλικών καθώς και ό,τι πιο σύγχρονο έχει να επιδείξει η BMW, σε επίπεδο καινοτομιών, με στόχο ένα πιο αποδοτικό σύνολο.

Έτσι, η BMW αναμένεται να αξιοποιήσει αρκετές από τις τεχνολογίες που εμφανίστηκαν στην ηλεκτροκίνητη “i” γκάμα της και στην Σειρά 7 ξεκινώντας από τη χρήση συνθετικών υλικών.

Στην κατασκευή της νέας Σειράς 7 αναμένεται εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων σε συνδυασμό με αλουμίνιο και μαγνήσιο τόσο σε ό,τι αφορά το πλαίσιο όσο και τις εξωτερικές της επιφάνειες με στοιχεία όπως το καπό, η οροφή και η θύρα του πορτ μπαγκάζ να αποτελούνται εξολοκλήρου από ανθρακονήματα.

Αυτό αναμένεται να έχει σαφές αντίκρισμα στον περιορισμό του βάρους, συμβάλλοντας τόσο σε ένα πιο αποδοτικό σύνολο όσο και σε μια καλύτερη και δυναμικότερη οδική συμπεριφορά.

Πάντα στο σκεπτικό της μεγαλύτερης αποδοτικότητας η νέα Σειρά 7 αναμένεται να εισαγάγει και μια σειρά νέων τεχνολογιών Efficient Dynamics οι οποίες θα προσφέρουν επιπλέον οφέλη σε ό,τι αφορά την εξοικονόμηση κατανάλωσης καυσίμου εμπλουτίζοντας τη σχετική λίστα των αποδοτικών τεχνολογιών των Βαυαρών.

Σε ό,τι αφορά την γκάμα κινητήρων αναμένονται εξακύλινδροι, οχτακύλινδροι αλλά και δωδεκακύλινδροι κινητήρες παρά τις αρχικά αντίθετες πληροφορίες που ήθελαν τα V12 σύνολα εκτός.

Δεδομένης της απήχησης τους οι θηριώδεις V12 εκδόσεις θα δώσουν το παρών και στη νέα γενιά του μοντέλου, προβάλλοντας βελτιώσεις που θα έχουν ως στόχο περισσότερη οικονομία καυσίμου χωρίς απώλειες σε επίπεδο ισχύος.

Παράλληλα, δεν αποκλείεται και μια plug-in hybrid έκδοση η οποία θα επωφεληθεί από τη συνεργασία με την Toyota, το ρόστερ εκδόσεων της νέας 7άρας θα συμπληρώσει μια M Performance εκδοχή η οποία όμως θα περιοριστεί στο ρόλο της εξοπλιστικής έκδοσης μιας και το κορυφαίο sedan δεν φαίνεται να προσφέρεται, λόγω μεγέθους και προσανατολισμού για τις τροποποιήσεις τoυ «M Division».

Το προφίλ της νέας Σειράς 7 θα πλαισιώσει και ο απαραίτητος τεχνολογικός εξοπλισμός αιχμής άνεσης και ασφάλειας ο οποίος, μεταξύ άλλων, θα δίνει τη δυνατότητα στη βαυαρική λιμουζίνα να αναλαμβάνει, υπό συνθήκες, τον πλήρη έλεγχο της πορείας της χάρη σε ένα αντίστοιχο σύστημα, προϊόν συνεργασίας με την Continental.

Τις προδιαγραφές εξοπλισμού θα συμπληρώσει το WiFi καθώς και ένα νέο σύστημα διασύνδεσης tablets και smartphones με το σύστημα ψυχαγωγίας και ενημέρωσης του αυτοκινήτου το οποίο θα προσφέρει ακόμα περισσότερες δυνατότητες αξιοποίησης των εφαρμογών που προσφέρουν οι έξυπνες συσκευές παρέχοντας real time δεδομένα για την κυκλοφορία, τον καιρό, τρισδιάστατους χάρτες και χρήσιμες πληροφορίες, διαχειρίσιμα εξολοκλήρου μέσω φωνητικής λειτουργίας.

AUTOMEDIA

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024