Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Porsche Panamera 2018: Ελαφρύτερη, αποδοτικότερη, ισχυρότερη

Porsche Panamera 2018: Ελαφρύτερη, αποδοτικότερη, ισχυρότερη

Με τη συνδρομή μιας καινούριας πλατφόρμας η οποία θα την καταστήσει ελαφρύτερη και πιο άκαμπτη, κινητήρες που θα της εξασφαλίζουν περισσότερη ισχύ και αποδοτικότητα, η νέα γενιά της Panamera συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης, με στόχο ένα νέο success story.

Με την ανανεωμένη Panamera να έχει πάρει ως MY 2013 την θέση της στις αντιπροσωπείες της Porsche, οι Γερμανοί επικεντρώνονται πλέον στη νέα γενιά της, η οποία και απαθανατίστηκε ως δοκιμαστικό πρωτότυπο από το φωτογραφικό φακό.

Ανεξαρτήτως των συμπερασμάτων που μπορεί να βγάλει κανείς ρίχνοντας μια ματιά σε αυτές τις μακρινές λήψεις του καμουφλαρισμένου πρωτοτύπου, τα σημαντικότερα στοιχεία βρίσκονται κάτω από το εξωτερικό της περίβλημα και συγκεκριμένα στη νέα πλατφόρμα την οποία θα αξιοποιήσει.

Αναλυτικότερα, η νέα Panamera η οποία αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της στα τέλη του 2016 θα βασίζεται σε μια ολοκαίνουρια πλατφόρμα του ομίλου VW η οποία σταδιακά θα αποτελέσει αφετηρία για αρκετά –πολυτελή- μοντέλα των αυτοκινητοβιομηχανιών που στεγάζει ο γερμανικός όμιλος.

Για την ακρίβεια, η νέα Modular Standard Platform ή, εν συντομία, MSB, θα αξιοποιηθεί τόσο από την νέα γενιά της Bentley Continental όσο και –σε τροποποιημένη εκδοχή με τον κινητήρα στο πίσω τμήμα- για την νέα γενιά της εμβληματικής Porsche 911.

Σε ό,τι αφορά τη νέα γενιά της Panamera, χάρη στον έξυπνο συνδυασμό υλικών όπως ο υψηλής αντοχής χάλυβας, το αλουμίνιο και ορισμένα συνθετικά υλικά από τα οποία θα κατασκευάζεται η νέα πλατφόρμα, το τετράθυρο coupe της Porsche αναμένεται να περιορίσει το βάρος του έως και κατά 100 κιλά, ενώ θα υπόσχεται και περισσότερη ακαμψία.

Σε επίπεδο αισθητικής, η νέα γενιά της Panamera αναμένεται να πατήσει στα σχεδιαστικά μονοπάτια τoυ Panamera Sport Turismo Concept το οποίο παρουσιάστηκε το 2012.

Έτσι, αν και δεν αναμένονται ριζικές αλλαγές στην σιλουέτα του τετράθυρου coupe με δεδομένο και το γεγονός ότι έχει αποδειχθεί ιδιαιτέρως δημοφιλές, βάσει πωλήσεων, η Porsche υπόσχεται περισσότερη κομψότητα αλλά και δυναμισμό.

Αναφορικά με τους κινητήρες, η νέα γενιά της Panamera αναμένεται να προσφέρει την ίδια ποικιλία εκδόσεων με δεδομένες αλλαγές που εστιάζουν στην αύξηση της ισχύος και την ενίσχυση της αποδοτικότητας σε όλη την γκάμα.

Έτσι, για παράδειγμα, η Panamera S η οποία στην τελευταία της εκδοχή αξιοποιεί twin-turbo V6 κινητήρα, αντί του V8 του παρελθόντος, αναμένεται να διατηρήσει τον ίδιο κινητήρα και στην νέα γενιά του μοντέλου. Στην κορυφή της γκάμας αναμένεται να παραμείνει ένας V8 ο οποίος και θα εξοπλίζει την Turbo προσφέροντας ενδεχομένως επιπλέον ισχύ και χαμηλότερη κατανάλωση.

Από την γκάμα δεν πρόκειται να λείψει και η οικεία plug-in υβριδική έκδοση η οποία όμως αναμένεται να διαθέτει πιο compact και βελτιωμένης τεχνολογίας μπαταρίες οι οποίες θα της εξασφαλίζουν περισσότερη αυτονομία, μειώνοντας ταυτόχρονα το βάρος της έκδοσης η οποία σήμερα φτάνει τους δύο τόνους.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Panamera ενδέχεται να αποχωριστεί το μηχανικό κιβώτιο από τις επιλογές της αν και κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως. Όπως να και να έχει οι επιλογές για έκδοση με μεγαλύτερο μεταξόνιο αλλά και η τετρακίνηση, αναμένεται να δώσουν το παρών και στη νέα γενιά του μοντέλου.

AUTOMEDIA

Sports in

Ολυμπιακός: Σίνα, Μουζακίτης και Χαράλαμπος Κωστούλας στην καλύτερη 11άδα του Youth League

Τρεις παίκτες του Ολυμπιακού συμπεριλήφθηκαν από την ιστοσελίδα Football talent Scout στην καλύτερη 11άδα της διοργάνωσης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024