Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Seat

Seat «Tribu» 2016: Η ισπανική εκδοχή της off-road περιπέτειας

Το ισπανικό SUV δίνει το στίγμα του ως δοκιμαστικό πρωτότυπο, πραγματοποιώντας δοκιμές εξελίξεις στο Martorell και καθώς ο χρόνος ξεκίνησε να μετράει πλέον αντίστροφα για την έλευση του η οποία αναμένεται στα τέλη του 2015.

Μετά από πολυάριθμα αντίστοιχα concept και μια επίσημη ανακοίνωση, τον Μάρτιο του 2014, για την προσθήκη ενός SUV στην γκάμα, τα σχέδια της Seat γίνονται, πλέον, «χειροπιαστά» με την μορφή ενός δοκιμαστικού πρωτοτύπου το οποίο πραγματοποιεί δοκιμές εξέλιξης στο Martorell.

Το ισπανικό SUV μπορεί να μην έχει αποκτήσει ακόμα όνομα και να έχει κωδικοποιηθεί με την ονομασία του πρώτου αντίστοιχου concept η οποία ήταν Tribu, ωστόσο, είναι γνωστό ότι θα έχει ως αφετηρία την πολυχρηστική MQB πλατφόρμα του γερμανικού ομίλου, όπου βασίζεται και το Leon.

Το SUV της Seat αναμένεται να είναι αναλόγου μεγέθους με το Nissan Qashqai ενώ, η καλά, μέχρι στιγμής, κρυμμένη αισθητική του θα φέρει επιρροές από το Leon αποτελώντας μια δημιουργική ανάμειξη στοιχείων από την έκδοση FR του ισπανικού μικρομεσαίου, και των τυπικών off-road χαρακτηριστικών της κατηγορίας στην οποία θα ανήκει.

Αυτό σημαίνει ότι νέο SUV θα διαθέτει τα απαραίτητα προστατευτικά πλαστικά περιμετρικά του αμαξώματος τα οποία συνδυαστικά με τους μεγάλους θόλους και στοιχεία όπως οι ράγες οροφής αλλά και η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, θα αναλάβουν να δώσουν το στίγμα της περιπέτειας αλά ισπανικά.

Τις αισθητικές προδιαγραφές του θα συμπληρώσουν η οικεία σχεδιαστική γραμμή της Seat στην πιο πρόσφατη εκδοχή της με πολλά γνώριμα στοιχεία από το Leon όπως για παράδειγμα τα χαρακτηριστικά φωτιστικά σώματα LED, να «μεταφέρονται».

Τα χαρακτηριστικά του νέου SUV θα συμπληρώσει μια γκάμα κινητήρων που θα αποτελείται από τετρακύλινδρα σύνολα βενζίνης και diesel από τη δεξαμενή του ομίλου VW τα οποία θα δίνουν τη δυνατότητα συνδυασμού τους τόσο με μηχανικό όσο και με αυτόματο κιβώτιο.

Τις προδιαγραφές του ισπανικού SUV θα συμπληρώσει η παρουσία συστήματος τετρακίνησης, χωρίς ωστόσο αυτό να σημαίνει ότι δεν θα διατίθεται και σε δικίνητες εκδόσεις.

AUTOMEDIA

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024