Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz GLC 2015: Νέο όνομα, νέα δυναμική ταυτότητα

Mercedes-Benz GLC 2015: Νέο όνομα, νέα δυναμική ταυτότητα

Η νέα GLK θα ονομάζεται GLC, καθιστώντας πιο σαφή την συγγένεια της με την C-Class, αλλά και σηματοδοτώντας μια πιο δυναμική στροφή που περιλαμβάνει και AMG έκδοση.

Το βαρύ καμουφλάζ εγκαταλείπει γεωμετρικά τις επιφάνειες του μοντέλου που θα αντικαταστήσει την GLK δίνοντας μια σαφέστερη εικόνα των μεγαλύτερων αναλογιών της και το στίγμα της σχεδιαστικής της συνάφειας με την C-Class εντός και εκτός.

Εκτός από τις νέες αναλογίες και τη νέα σχεδίαση, όπως έχει ήδη ανακοινώσει η γερμανική φίρμα, το μοντέλο θα αλλάξει και όνομα, υιοθετώντας τα διακριτικά GLC, καθώς σύμφωνα με την νέα στρατηγική ονοματοδοσίας της Mercedes-Benz, τα SUV φίρμας θα ονομάζονται κατά αναλογία με την γκάμα των υπολοίπων μοντέλων της, όπως και έχει γίνει ήδη με την GLA.

Έτσι, όπως εύκολα μπορεί να μαντέψει κανείς, εκτός από το όνομα και την ανάλογη σχεδιαστική κατεύθυνση, η νέα GLC θα έχει ως αφετηρία και την ίδια πλατφόρμα με την νέα C-Class, πράγμα που με τη σειρά του σημαίνει ότι θα επωφεληθεί από την ίδια γκάμα κινητήρων.

Οι ομοιότητες με το μεσαίο sedan των Γερμανών δεν σταματούν εδώ όπως αποκαλύπτει άλλωστε και η πρώτη εικόνα από το εσωτερικό της GLC, όπου αρκεί μια ματιά για να εντοπίσει κανείς την γνώριμη σχεδίαση.

Μια άλλη πτυχή της συγγένειας της με την C-Class είναι ότι, σε αντίθεση με το παρελθόν του μοντέλου, στην κορυφή της γκάμας της νέας GLC θα τοποθετηθεί μια έκδοση με την υπογραφή της AMG και η οποία, όπως και η Mercedes-AMG C 63, θα εξοπλίζεται με τον οικείο bi-turbo V8 των 4,0 λίτρων.

Παράλληλα, εξίσου δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία μιας plug-in υβριδικής έκδοσης στην γκάμα καθώς η αντίστοιχη έκδοση της C-Class έχει ήδη αρχίσει να κάνει τις πρώτες της εμφανίσεις.

Αυτό που επίσης καθίσταται σαφές με τις παραπάνω, νέες εξελίξεις για την γκάμα της GLC είναι ότι η νέα πολιτική ονομάτων της Mercedes-Benz η οποία θα ισχύσει για όλα τα SUV της, προσανατολίζεται και στην αλλαγή της αντίληψης για τα γερμανικά SUV που φαίνεται να αποκτούν μια πιο δυναμική κατεύθυνση σε συνδυασμό πάντα με τις οικείες και ολοένα βελτιούμενες τεχνολογικές προδιαγραφές σε επίπεδο ασφάλειας, αποδοτικότητας και επιδόσεων.

AUTOMEDIA

Sports in

Άσχημα μαντάτα για τον Αντετοκούνμπο

Αμφίβολος και για τις επόμενες αναμετρήσεις κόντρα στους Ιντιάνα Πέισερς, παραμένει ο ηγέτης των Μιλγουόκι Μπακς, Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024