Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Lexus GS F 2016: Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται

Lexus GS F 2016: Η αυτοκρατορία αντεπιτίθεται

Οι Ιάπωνες ετοιμάζουν την απάντηση σε μια κατηγορία την οποία μονοπωλούν οι Γερμανοί, εξελίσσοντας το ισχυρότερο αυτοκίνητο, ευρείας παραγωγής της ιστορίας τους.

Η ιαπωνική φίρμα ετοιμάζει το μοντέλο που θα διεκδικήσει μια θέση ανάμεσα σε προτάσεις όπως η Mercedes-AMG E 63 και η BMW M5 και, απ΄ότι φαίνεται, από τις λήψεις του φωτογραφικού φακού, πρόκειται να το κάνει σύντομα.

Σε ό,τι αφορά τα συμπεράσματα που μπορεί να βγάλει κανείς από τις εικόνες της ιαπωνικής μπερλίνας, μια προσεκτική παρατήρηση, αποκαλύπτει τα γνώριμα μοτίβα σχεδιαστικά μοτίβα της Lexus, σε μια πιο επιθετική προσέγγιση, σε ό,τι αφορά τη γρίλια και τις μεγάλες εισαγωγές αέρα που την πλαισιώνουν.

Το καμουφλαρισμένο παζλ συμπληρώνουν η παρουσία ενός διακριτού αεροδυναμικού διαχύτη στο πίσω τμήμα και η τετραπλή απόληξη της εξάτμισης.

Σε ό,τι αφορά την ισχύ, το GS F αναμένεται να αξιοποιήσει μια ισχυρότερη εκδοχή του κινητήρα που εξοπλίζει το RC F. Αυτό σημαίνει ότι ο V8 κινητήρας των 5,0 λίτρων αναμένεται να πλησιάσει τους 500 ίππους.

To μηχανικό σύνολο θα πλαισιωθεί από ένα αυτόματο κιβώτιο οχτώ σχέσεων της ZF, ενώ τις προδιαγραφές της ιαπωνικής μπερλίνας αναμένεται να συμπληρώσει ένα διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης Torsen.

Τα παραπάνω αναμένεται να δώσουν τη δυνατότητα στην GS F να ολοκληρώνει τη διαδικασία επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα σε λίγο πάνω από τέσσερα δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητά της αναμένεται να φτάσει τα 270 χλμ./ώρα.

Τις παραπάνω προδιαγραφές αναμένεται να συμπληρώσει μια εκτενής και πλούσια λίστα εξοπλισμού με τη συνδρομή της οποίας η Lexus θα επιχειρήσει να κλέψει τις εντυπώσεις και πωλήσεις από το γερμανόφωνο ανταγωνισμό.

AUTOMEDIA

Sports in

Βαθμολογία UEFA: O Ολυμπιακός κρατάει το όνειρο της Ελλάδας ζωντανό

Η ιστορική πρόκριση του Ολυμπιακού στα ημιτελικά δίνει έξτρα βαθμούς στην Ελλάδα και κρατάει το μεγάλο όνειρο της 15ης θέσης ζωντανό.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024