Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Jaguar XF 2016: Η εξέλιξη του είδους

Jaguar XF 2016: Η εξέλιξη του είδους

Οι Βρετανοί εξελίσσουν τη δεύτερη γενιά της XF η οποία υπόσχεται να προσφέρει, φρέσκα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, περισσότερη πρακτικότητα αλλά και αποδοτικότητα με τη γνωστή σφραγίδα πολυτέλειας και δυναμισμού της Jaguar.

Μπορεί, με την πρώτη ματιά, το καμουφλαρισμένο μοντέλο να δείχνει σαν την ήδη γνωστή ΧΕ, ωστόσο, μια προσεκτική παρατήρηση, αποκαλύπτει ότι πρόκειται για κάτι μεγαλύτερο και για την ακρίβεια, την νέα XF, το τρίτο μοντέλο που σκοπεύει να λανσάρει η Jaguar μετά την ΧΕ και το πρώτο της crossover της φίρμας.

Η ΧF προδίδεται κυρίως από τη σχεδίαση του πίσω τμήματος που είναι σαφώς μεγαλύτερο σε σχέση με της ΧΕ, ενώ διαφορετική είναι τόσο και η κατάληξη της γραμμής οροφής στο πίσω τμήμα.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα στοιχεία της σχεδίασης εκτός από την αισθητική ομοιότητα με την XE, η δεύτερη γενιά της XF αναμένεται να διαφοροποιήσει τη σχεδίαση της θύρας του χώρου αποσκευών προς όφελος περισσότερης πρακτικότητας.

Όπως και να έχει σε σχέση με τη σχεδίασή της, η XF αναμένεται να βασιστεί σε μια νέα πλατφόρμα την οποία θα μοιραστεί με την νέα γενιά της XJ αλλά και το μοντέλο που θα αντικαταστήσει την ΧΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα τρία νέα μοντέλα θα έχουν ως αφετηρία μια κοινή αφετηρία η οποία θα προέλθει από μια μετεξέλιξη πλατφόρμας μοντέλων της Range Rover.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες, τον πυρήνα της γκάμας της νέας XF θα αποτελέσουν οι τετρακύλινδροι δίλιτροι κινητήρες Ingenium ενώ δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται και η παρουσία του κιβωτίου εννέα σχέσεων της ZF που ήδη εξοπλίζει το Range Rover Evoque. Στην κορυφή της γκάμας αναμένεται να βρεθεί ο υπερτροφοδοτούμενος V8 των 5,0 λίτρων.

AUTOMEDIA

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024