Σάββατο 11 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz GLC 2016: Νέο όνομα, νέα

Mercedes-Benz GLC 2016: Νέο όνομα, νέα «ζωή»

H δεύτερη γενιά της GLK, θα ονομάζεται GLC, θα μεγαλώσει σε μέγεθος και θα αποκτήσει πολύ δυναμικότερα στοιχεία, με φόντο και τη συγγένειά της με την -οικεία- C-Class.

Η μέχρι σήμερα γνωστή ως GLK ετοιμάζεται για την νέα επόμενη γενιά της η οποία, εκτός από όλες τις υπόλοιπες αλλαγές της θα αλλάξει και όνομα, υιοθετώντας τα διακριτικά GLC, στο πλαίσιο της νέας στρατηγικής της Mercedes-Benz σε ό,τι αφορά τα ονόματα των SUV μοντέλων της.

Όπως είναι ήδη γνωστό και επιβεβαιώνεται με μια ματιά στις επιφάνειες του γερμανικού SUV, η GLC θα έχει μεγαλύτερες διαστάσεις από την προκάτοχό της με τη συνδρομή μεγαλύτερων μεταξονίου και μετατροχίων και προκειμένου να αποκτήσει την απαραίτητη απόσταση από την GLA.

Οι διαφορετικές αναλογίες θα της εξασφαλίσουν επίσης περισσότερη ευρυχωρία στο εσωτερικό, ενώ αναμένεται να τις προσδώσουν περισσότερο δυναμισμό τόσο σε ό,τι αφορά την αισθητική όσο και τα οδικά της χαρακτηριστικά.

Εξάλλου, αφετηρία για την νέα GLC θα αποτελέσει η πλατφόρμα της C-Class η οποία χάρη στην εκτεταμένη χρήση αλουμινίου αναμένεται να περιορίσει το βάρος του νέου SUV.

Σε ό,τι αφορά τις εκδόσεις, στη βάση της γκάμας αναμένεται να πάρει θέση ένας νέος τετρακύλινδρος κινητήρας 1,8 λίτρων και ο οποίος θα εξοπλίζει την GLC 250.

Αμετακίνητο αναμένεται να παραμείνει το diesel μοτέρ των 2,1 λίτρων, ενώ στην κορυφή της γκάμας, θα εξακολουθεί να υφίσταται ένας V6 κινητήρας για την έκδοση GLC 350.

Με δεδομένη τη συγγένεια της GLC με την C-Class τις διαθέσιμες εκδόσεις αναμένεται να συμπληρώσει μια plug-in υβριδική έκδοση, αλλά και μια πανίσχυρη με την υπογραφή της AMG και η οποία, όπως και η Mercedes-AMG C 63, θα εξοπλίζεται με τον οικείο bi-turbo V8 των 4,0 λίτρων.

Εξάλλου, τόσο οι τροχοί όσο και το γεγονός ότι το συγκεκριμένο δοκιμαστικό πρωτότυπο είχε για «παρέα» AMG εκδόσεις και βρισκόταν στο κέντρο δοκιμών του ομώνυμου βελτιωτικού οίκου της Mercedes-Benz δεν αποκλείεται να σημαίνει, ότι κάτω από τις μεταλλικές του επιφάνειες, κρύβονται οι παρεμβάσεις της AMG.

AUTOMEDIA

Sports in

Αταμάν: «Σλούκας και Χουάντσο θα παίξουν 100% στο Final Four»

Ο Εργκίν Αταμάν εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι τόσο ο διεθνής γκαρντ όσο και ο Ισπανός φόργουορντ θα προλάβουν το Final 4 της Euroleague.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 11 Μαϊου 2024