Σάββατο 27 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Audi A4 2016: Ανεπίσημη πρώτη

Audi A4 2016: Ανεπίσημη πρώτη

Η νέα γενιά του Α4 κάνει τα πρώτα της βήματα ως δοκιμαστικό πρωτότυπο σε κοινή θέα, καθώς ο χρόνος μετράει πλέον αντίστροφα για την άφιξή του.

Ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε το πρώτο δείγμα της νέας γενιάς του Α4 το οποίο αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του το καλοκαίρι του 2015 με την προοπτική να λανσαριστεί ως MY 2016, αρχικά ως sedan και στη συνέχεια ως Avant αλλά και ως Allroad ενώ για πρώτη φορά, δεν θα διαθέτει στην γκάμα του, αποκλειστικά συμβατικούς κινητήρες.

Εκ πρώτης όψης οι αναλογίες του Α4 δεν διαφέρουν πολύ με την μέχρι σήμερα γνωστή εκδοχή του, ωστόσο είναι σαφές ότι η νέα γενιά επενδύει σε ένα δυναμικότερο σχεδιαστικό προφίλ ποντάροντας σε μεγαλύτερο πίσω μετατρόχιο και σε μια πιο coupe οροφή.

Ανεξαρτήτως σχεδίασης, κάτω από τις μεταλλικές επιφάνειες του Α4 βρίσκεται η καινούρια πλατφόρμα MLB Evo η οποία θα αποτελέσει την αφετηρία και για το νέο Audi Q7 που θα είναι και το πρώτο που θα πάρει το χρίσμα της νέας αυτής ελαφριάς πλατφόρμας.

Έτσι, με τη συνδρομή της νέας πλατφόρμας και την εκτεταμένη χρήση υλικών όπως το αλουμίνιο, το μαγνήσιο και άλλα, συνθετικά υλικά το νέο A4 αναμένεται να περιορίσει το βάρος του κατά 100 κιλά, στοιχείο που θα συμβάλλει στη βελτίωση των οδικών του χαρακτηριστικών όσο και της αποδοτικότητάς του.

Προς την ίδια κατεύθυνση της μεγαλύτερης αποδοτικότητας θα συντείνει και η παρουσία «εναλλακτικών» εκδόσεων στην γκάμα του όπως μια plug-in υβριδική, αλλά και έκδοση φυσικού αερίου, ενώ, σε δεύτερο χρόνο δεν αποκλείεται από μια αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση.

Τις συμβατικές εκδόσεις θα εξοπλίσουν τα «συνήθη» ύποπτα σύνολα από το πλούσιο οπλοστάσιο του γερμανικού ομίλου σε συνδυασμό με μηχανικά κιβώτια έξι σχέσεων ή διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων, ενώ, παράλληλα υπάρχουν σκέψεις για την αναβίωση του RS4, ως sedan.

AUTOMEDIA

Sports in

Σπανούλης: H ζημιά από έναν πρώην συμπαίκτη του (vid)

Ο Σπανούλης ήταν αδύνατο να του βάλει φρένο και ο Σερμαντίνι με αυτό το περίεργο στυλ έφτασε τους 21 πόντους, έχοντας 7/8 δίποντα.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 27 Απριλίου 2024