Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Opel Karl 2015: Στην προσιτή πλευρά των αυτοκινήτων πόλης

Opel Karl 2015: Στην προσιτή πλευρά των αυτοκινήτων πόλης

Το νέο μοντέλο που θα αποτελέσει τη νέα βάση της γκάμας των Γερμανών εντοπίστηκε για πρώτη φορά από το φωτογραφικό φακό κατά διάρκεια δοκιμών εξέλιξης.

Το νέο και προσιτότερο αυτοκίνητο πόλης που η γερμανική φίρμα έχει ανακοινώσει από τον Σεπτέμβριο του 2014, δίνει το στίγμα του ως καμουφλαρισμένο δοκιμαστικό πρωτότυπο για πρώτη φορά.

Το νέο μοντέλο θα ονομάζεται Karl προς τιμή ενός από τους τρεις γιους του ιδρυτή της φίρμας, Adam Opel, οι οποίοι εν έτει 1898 εισήγαγαν την εταιρεία στον κόσμο της αυτοκινητοβιομηχανίας κατασκευάζοντας το πρώτο τους αυτοκίνητο ένα χρόνο αργότερα. Στη Βρετανία θα λανσαριστεί πάλι ως Vauxhall Viva από το ομώνυμο μοντέλο που κατασκευαζόταν εκεί απο το 1963 έως το 1979.

Σε ό,τι αφορά τις πρώτες συστάσεις, το νέο μοντέλο θα έχει μήκος 3,68 μέτρων, δηλαδή θα είναι 2,0 εκατοστά μικρότερο από το Adam, θα είναι πεντάθυρο και μαζί με το lifestyle αστικό μοντέλο, αλλά και τη νέα γενιά του μεγαλύτερου Corsa θα προσφέρει στην Opel ένα πλήρες και «φρέσκο» portfolio προϊόντων στην «μικρή» κατηγορία.

Επιπλέον, χάρη στην προσιτή τιμή του η οποία ως τάξη μεγέθους θα το τοποθετεί στο ίδιο επίπεδο με τα Dacia Sandero και Hyundai i10, αλλά και σε μια γκάμα αποδοτικών κινητήρων το νέο μικρό της Opel θα ποντάρει στην προσιτότητα από κάθε άποψη.

Έτσι την γκάμα κινητήρων αναμένεται να πλαισιώσουν τετρακύλινδρα και τρικύλινδρα μηχανικά σύνολα από το οπλοστάσιο του Adam μεταξύ των οποίων και ο νέος turbo του 1,0 λίτρου ο οποίος, στην εκδοχή των 115 ίππων αναμένεται να τεθεί επικεφαλής της γκάμας.

AUTOMEDIA

Sports in

«Κοκκινίζει» το «Βίλα Παρκ»: Πόσα εισιτήρια θα πάρει ο Ολυμπιακός…

Τα εισιτήρια που θα πάρει ο Ολυμπιακός για τον εκτός έδρας ημιτελικό με την Άστον Βίλα

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024