Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Skoda Superb 2015: Σε γκρο πλαν

Skoda Superb 2015: Σε γκρο πλαν

Η τρίτη γενιά της επιβλητικής μπερλίνας προσφέρει γενναιόδωρα τον εαυτό της στο φωτογραφικό φακό καθώς πλέον δεν απομένει πολύς χρόνος για την παρουσίασή της.

Μετά τα πρώτα επίσημα δείγματά της και τα teaser, η τσεχική μπερλίνα έρχεται να «εκτεθεί» στο κλείστρο του κατασκοπικού φωτογραφικού φακού, αποκαλύπτοντας λίγα ακόμα στοιχεία από την πληθωρική προσωπικότητά της.

Η τελευταία σειρά εικόνων του Superb επιβεβαιώνει τα όσα υπέθεσε κανείς με τις πρώτες εικόνες του ως δοκιμαστικού πρωτοτύπου, δίνοντας το στίγμα της σχεδίασής του που θα αντλήσει στοιχεία από το Vision C Concept που η Skoda παρουσίασε τον Μάρτιο του 2014, αλλά και από την Octavia.

Aνεξάρτητα από τις αισθητικές του επιρροές, το Superb θα έχει μεγαλύτερες διαστάσεις, αυξάνοντας το μεταξόνιό του κατά 7,5 εκατοστά στα 2,836 μέτρα, μέγεθος που το καθιστά το μεγαλύτερο αυτοκίνητο που θα έχει ως αφετηρία την πολυχρηστική πλατφόρμα του ομίλου VW, MQB.

Μαζί με την επιπλέον ευρυχωρία από το αυξημένο μεταξόνιο, το Superb υπόσχεται και περισσότερο χώρο καθ΄ύψος, για τους επιβάτες του πίσω καθίσματος. Αυτό, όπως είναι γνωστό δεν θα συμβεί με την αύξηση του ύψους της οροφής του, αλλά με την τοποθέτηση των καθισμάτων πιο χαμηλά, στοιχείο που θα βελτιώσει και το κέντρο βάρους του αυτοκινήτου.

Σε ό,τι αφορά τα πλεονεκτήματα που θα προκύψουν από την νέα, αλλά οικεία πλατφόρμα, παρά το μεγαλύτερο αποτύπωμά του, το Superb, αναμένεται να μειώσει το βάρος του έως και κατά 75 κιλά.

Αυτό σε συνδυασμό με τoυς νέας τεχνολογίας κινητήρες από τα Passat και Golf –δέκα τον αριθμό- στους οποίους θα αποκτήσει πρόσβαση το Superb, αναμένεται να κάνουν την τρίτη γενιά του ισχυρότερη και αποδοτικότερη από ποτέ.

Έτσι, η γκάμα κινητήρων του θα απαρτίζεται από επιλογές βενζίνης και πετρελαίου, χωρητικότητας 1,4 έως και 2,0 λίτρων με ισχύ που θα ξεκινά από τους 120 και θα φτάνει έως τους 280 ίππους. Αναλυτικότερα, στην γκάμα αναμένεται να υπάρχουν τουλάχιστον δύο εκδοχές ισχύος του δίλιτρου TDI μοτέρ ενώ τη βασική πετρελαιοκίνητη έκδοση θα εξοπλίζει ένας TDI 1,6 λίτρων.

Στην κορυφή της γκάμας του Superb τη θέση του V6 των 3,6 λίτρων αναμένεται να πάρει ο δίλιτρος turbo κινητήρας που συναντάμε στο Seat Leon Cupra και ο οποίος θα συνδυάζεται με κιβώτιου διπλού συμπλέκτη DSG επτά σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης.

Την γκάμα του Superb αναμένεται να συμπληρώσει και μια plug-in υβριδική έκδοση η οποία θα είναι και η πρώτη αντίστοιχη της Skoda.

H τεχνολογία θα προέλθει από την αντίστοιχη έκδοση του Passat GTE που συνδυάζει ένα turbo κινητήρα βενζίνης 1,4 λίτρων με ηλεκτρικό μοτέρ προσφέροντας συνδυαστική ισχύ 218 ίππων.

Σύμφωνα με τις πρώτες συστάσεις το plug-in υβριδικό Superb αναμένεται να υιοθετήσει τα διακριτικά Green E και να προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία έως και 50 χλμ. μετά από μια πλήρη φόρτιση των μπαταριών ιόντων λιθίου.

AUTOMEDIA

Sports in

Συγκλονιστικός Μασούρας: «Για το Ριαθόρ στο 90′, για τη Γιουβέντους, για τη Μέταλιστ, για τη Γουλβς»

Κάτι χρωστούσε στον Ολυμπιακό η τύχη και η μπάλα και του το έδωσε εχθές, σύμφωνα με όσα είπε ο Γιώργος Μασούρας

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024