Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Jaguar XF 2016: Μεθοδικότητα γένους... βρετανικού

Jaguar XF 2016: Μεθοδικότητα γένους… βρετανικού

Οι Βρετανοί συνεχίζουν μεθοδικά το χτίσιμο της «νέας» γκάμας τους, προετοιμάζοντας τη δεύτερη γενιά του μεσαίου sedan τους το οποίο θα έρθει, μετά το πρώτο SUV της φίρμας.

Παρά την φαινομενική ομοιότητα με την οικεία, πλέον, ΧΕ, μια προσεκτική παρατήρηση αποκαλύπτει ότι ουσιαστικά πρόκειται για τη νέα γενιά της μεγαλύτερης ΧF η οποία, όπως όλα δείχνουν, θα είναι το επόμενο «στοίχημα» των Βρετανών στην πορεία τους προς την οικονομική ανάκαμψη και αφού ολοκληρώσουν το λανσάρισμα της νέας ΧΕ, αλλά και την παρουσίαση του πρώτου SUV τoυς, F-Pace.

Αυτό σημαίνει ότι η νέα γενιά του μεσαίου sedan δεν αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του πριν το 2016 και με δεδομένη ότι η τελευταία προσθήκη στην γκάμα με την μορφή της Sportbrake έκδοσης λανσαρίστηκε το 2013.

Όπως και να έχει με το χρονικό πλαίσιο άφιξης της νέας γενιάς και σύμφωνα με το τεκμήριο του φωτογραφικού φακού, η νέα XF θα υπακούσει στις σχεδιαστικές επιταγές της καινούριας ΧΕ προσφέροντας ένα σύγχρονο αισθητικό μείγμα δυναμισμού και πολυτέλειας.

Επίσης, σε αντίθεση με την μέχρι σήμερα γνωστή εκδοχή της η νέα XF αναμένεται να εγκαταλείψει ως ένα βαθμό τις τυπικές γραμμές ενός παραδοσιακού sedan, επιλέγοντας μια σχεδίαση που παραπέμπει περισσότερο σε liftback με μια λιγότερο τετραγωνισμένη γραμμή οροφής και μια αντίστοιχη θύρα πορτ μπαγκάζ προς όφελος περισσότερης πρακτικότητας.

Κάτω από τις επιφάνειες αναμένεται να βρεθεί μια νέα πλατφόρμα η οποία θα αποτελεί μετεξέλιξη αρχιτεκτονικής που χρησιμοποιεί η Land Rover και η οποία εκτός από την XF θα φιλοξενήσει αργότερα τις νέες γενιές τόσο της XJ όσο και της ΧΚ.

Τις προδιαγραφές της νέας γενιάς ΧF να συμπληρώσουν οι αποδοτικοί κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου νέας γενιάς της Jaguar, οι οποίοι συστήθηκαν με την ΧΕ και αναμένεται επίσης να εμπλουτιστούν με το χρόνο αποκτώντας περισσότερες εκδοχές από τα ήδη γνωστά τετρακύλινδρα δίλιτρα σύνολα που συναντάμε στην «μικρή» τετράθυρη Jaguar. Το παρών αναμένεται να δώσει και το εννέα σχέσεων αυτόματο κιβώτιο της ZF το οποίο εξοπλίζει ήδη το Range Rover Evoque.

AUTOMEDIA

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024