Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κia Cee’d 2016: Σπορ ανανέωση αλά κορεατικά

Κia Cee’d 2016: Σπορ ανανέωση αλά κορεατικά

Ο φωτογραφικός φακός απαθανατίζει για πρώτη φορά το κορεατικό μικρομεσαίο μοντέλο σε δοκιμές εξέλιξης, δίνοντας το στίγμα της επικείμενης ανανέωσής του.

Το κορεατικό hatchback που μας συστήθηκε για πρώτη φορά μόλις το 2006, φαίνεται να προετοιμάζει την ανανέωση της δεύτερης γενιάς του όπως τουλάχιστον αποκαλύπτουν οι κατασκοπικές λήψεις με φόντο το χιονισμένο τοπίο του ευρωπαϊκού βορρά.

Αν και από την μία το καμουφλάζ, από την άλλη το χιόνι δεν αφήνουν πολλά περιθώρια εξαγωγής συμπερασμάτων για την αισθητική του αναβάθμιση, δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι εκτός από τις εθιμοτυπικές αλλαγές στα φώτα, τους προφυλακτήρες και στο μπροστινό τμήμα, το Cee’d θα επιχειρήσει να αποκτήσει μια δυναμικότερη και πιο σπορτίφ εμφάνιση.

Όπως συνέβη και με το ομόσταυλο Hyundai i30, έτσι και στην περίπτωση του Kia Cee’d η ανανέωσή του θα περιλαμβάνει αλλαγές στους κινητήρες που να τους καθιστούν στο σύνολό τους συμβατούς με τις προδιαγραφές Euro 6.

Έτσι, ο χωρητικότητας 1,4 λίτρων κινητήρας βενζίνης αναμένεται να αντικατασταθεί από ένα νέο και ελαφρύτερο κατά 14 κιλά, αντίστοιχου κυβισμού μηχανικό σύνολο, νέας γενιάς προσφέροντας κατά 10% περισσότερη οικονομία.

Παράλληλα οι Κορεάτες ετοιμάζουν ένα τρικύλινδρο turbo κινητήρα βενζίνης 1,0 λίτρου ο οποίος αναμένεται να αποδίδει μεταξύ 110 και 120 ίππων το οποίο θα ενταχθεί στην γκάμα του μικρομεσαίου μοντέλου σε δεύτερο χρόνο.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες πετρελαίου θα υπάρξουν δύο επιλογές, χωρητικότητας 1,6 λίτρων με ισχύ 110 και 136 ίππους οι οποίοι θα προσφέρουν αυξημένη αποδοτικότητα.

Τις προδιαγραφές του ανανεωμένου Cee’d αναμένεται να συμπληρώσει ένα νέο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων το οποίο φιλοδοξεί να συμβάλλει περαιτέρω στην αποδοτικότητα αλλά και τα βελτιωμένα μεγέθη επιδόσεων των εκδόσεων.

AUTOMEDIA

Sports in

Έφερε τη σειρά στα ίσια με μπρέικ το Μαϊάμι (vid)

Οι Χιτ σόκαραν τους Σέλτικς, καθώς επικράτησαν με 111-101 στη Βοστώνη και έφεραν στα ίσια (1-1) τη σειρά του πρώτου γύρου των playoffs.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024