Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Opel Astra 2016: Η ώρα της αλλαγής

Opel Astra 2016: Η ώρα της αλλαγής

Στα τέλη του 2015 αναμένεται η επόμενη γενιά του δημοφιλούς εντός και εκτός ελληνικών συνόρων Opel Astra, με τη φιλοδοξία πως θα μπορέσει να διεκδικήσει εκ νέου την κορυφή της κατηγορίας των μικρομεσαίων hatchbacks.

Μια νέα αρχή πρόκειται να πραγματοποιήσει μέσα στο 2015 το Opel Astra, επιστρέφοντας στην ευρωπαϊκή αγορά με εκείνα τα χαρακτηριστικά που θα του επιτρέψουν να διεκδικήσει εκ νέου την κορυφή της κατηγορίας των μικρομεσαίων διαστάσεων hatchbacks.

Όπως όλα δείχνουν, το νέο Astra πρόκειται να αποκαλυφθεί επισήμως στην προσεχή έκθεση αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, το προσεχές φθινόπωρο, δίνοντας συνέχεια στην παράδοση που θέλει την Opel να παρουσιάζει εντός έδρας τις σημαντικότερες προτάσεις της.

Σε αντίθεση με το επίσης νέο Corsa, το μικρομεσαίων διαστάσεων hatchback της Opel θα βασιστεί σε μια νέα πλατφόρμα, η οποία θα προέλθει από τον όμιλο της GM και ειδικότερα από το Chevrolet Volt του 2016.

Το δάπεδο με την κωδική ονομασία D2XX είναι -μεταξύ άλλων- αυτό που θα εξασφαλίσει στο νέο Astra τον πολυπόθητο περιορισμό του συνολικού βάρους, ο οποίος με τη σειρά του θα επιτρέψει τη δημιουργία αποδοτικότερων εκδόσεων.

Εξίσου σημαντική, για τα μέχρι σήμερα δεδομένα του Astra, θα είναι και ενσωμάτωση του υπετροφοδοτούμενου κινητήρα βενζίνης χωρητικότητας 1,0 λίτρου στις προδιαγραφές του.

Με τον εν λόγω κινητήρα, η Opel πρόκειται να δημιουργήσει το αντίπαλο δέος τόσο του Ford Focus 1.0 EcoBoost, όσο και του TSI κινητήρα -επίσης χωρητικότητας 1,0 λίτρου- που σύντομα θα εξοπλίσει ανάλογων διαστάσεων και χαρακτήρα προτάσεις του VW Group.

Σε επίπεδο σχεδιασμού, το Astra θα διατηρήσει το δυναμικό του προφίλ, εξελίσσοντας χαρακτηριστικά που συναντάμε και στη σημερινή γενιά του. Από τη σημερινή γενιά του αυτοκινήτου, άλλωστε, θα προκύψουν και οι διαφορετικοί τύποι αμαξώματος (πεντάθυρο hatchback, GTC και Tourer).

H παραγωγή του νέου Opel Astra, όπως και η διάθεσή του στην ευρωπαϊκή αγορά, αναμένεται να ξεκινήσει το τελευταίο τρίμηνο του έτους στις εγκαταστάσεις που διατηρεί η γερμανική φίρμα στη Μ. Βρετανία.

AUTOMEDIA

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024