Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
Mercedes-Benz C-Class Coupe 2016: Ασκήσεις δυναμισμού

Mercedes-Benz C-Class Coupe 2016: Ασκήσεις δυναμισμού

Οι πρώτες εικόνες της C-Class Coupe ως δοκιμαστικού πρωτοτύπου «προδίδουν» μια, πέρα των συνηθισμένων, δυναμικότερη σχεδιαστική προσέγγιση και μια έντονη τάση διαφοροποίησης από τις μέχρι σήμερα γνωστές εκδόσεις της γκάμας του μοντέλου, με στόχο τη δημιουργία ενός coupe που να ακτινοβολεί δυναμισμό έως και την παραμικρή του πτυχή.

Με τη γερμανική φίρμα να έχει επιβεβαιώσει ήδη ότι η νέα Coupe έκδοση αμαξώματος της C-Class θα είναι ένα από τα συνολικά 16 καινούρια μοντέλα που σκοπεύει να παρουσιάσει μέσα στο 2015, η πρώτη εμφάνιση του αντίστοιχου δοκιμαστικού πρωτοτύπου ήταν απλά θέμα χρόνου… ενός χρόνου που, όπως όλα δείχνουν, μόλις τελείωσε.

Έτσι, η C-Class Coupe προσφέρει το πρώτο της δείγμα ως δοκιμαστικού πρωτοτύπου μετρώντας πλέον αντίστροφα για την άφιξή της που αναμένεται μέσα στο δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς, δίνοντας μια σαφή εικόνα για τις σχεδιαστικές προθέσεις δυναμισμού των Γερμανών.

Αρκεί μια ματιά στη σιλουέτα του πρωτότυπου για να διαπιστώσει κανείς ότι εκτός από τη διαφορετική γραμμή οροφής και τις λιγότερες πόρτες, το coupe διαθέτει μεγαλύτερα μετατρόχια σε σχέση με την τετράθυρη έκδοση, αλλά και μικρότερη απόσταση από το έδαφος, κερδίζοντας έτσι επιπλέον πόντους δυναμισμού.

Εξάλλου όπως έχει ήδη ανακοινώσει η γερμανική φίρμα, η C-Class Coupe θα ακολουθήσει το ίδιο σκεπτικό με την S-Class Coupe που, προς όφελος μιας δυναμικότερης παρουσίας, διαφοροποιείται αρκετά από την τετράθυρη εκδοχή της.

Έτσι από την S-Class Coupe αναμένεται να προέλθουν τα χαρακτηριστικά λεπτά φωτιστικά σώματα στο πίσω τμήμα ενώ, στις λεπτομέρειες που διαχωρίζουν σχεδιαστικά την C-Class Coupe από την τετράθυρη εκδοχή της συγκαταλέγεται και η θέση των καθρεπτών στις πόρτες αντί στην πρώτη κολώνα.

Παράλληλα, η πρώτη εικόνα από το εσωτερικό προδίδει την αναμενόμενη συγγένεια με την οικογένεια της C-Class η οποία ωστόσο αναμένεται να διανθιστεί με μια σειρά από δυναμικότερες πινελιές και λεπτομέρειες.

Σε παράλληλη εξέλιξη ωστόσο, υπάρχει και η πληροφορία ότι η C-Class Coupe αναμένεται να εγκαταλείψει το γνώριμο layout της οθόνης αφής που αιωρείται πάνω από το ταμπλό υιοθετώντας τη σχεδίαση των, ενσωματωμένων στο ταμπλό, ενιαίων οθονών που συναντάμε στην S-Class. Αυτό που μένει να αποδειχτεί είναι κατά πόσο η συγκεκριμένη σχεδίαση προορίζεται για την C-Class Coupe ή αποτελεί προοίμιο της συνολικής ανανέωσης της C-Class.

Σε ό,τι αφορά τους κινητήρες η C-Class Coupe θα υιοθετήσει την ίδια γκάμα κινητήρων με την τετράθυρη έκδοση η οποία εμπλουτίζει ολοένα το οπλοστάσιο της με καινούριες εκδόσεις κινητήρα όπως έδειξε το πρόσφατο παράδειγμα της «μικρής» AMG έκδοσης, C 450 AMG.

Όπως και να έχει επικεφαλής στην γκάμα και της C-Class Coupe θα τεθεί ο διπλά υπερτροφοδοτούμενος V8 των 4,0 λίτρων που «εγκαινίασε» η Mercedes-AMG GT.

AUTOMEDIA

Sports in

Κρίσταλ Πάλας – Μάντσεστερ Γιουάιτεντ 4-0: Συντριβή για την ομάδα του Τεν Χαγκ

Η Κρίσταλ Πάλας διέλυσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 4-0.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024