Τρίτη 23 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
MINI Countryman 2017: Η νέα διάσταση της ΜΙΝΙ περιπέτειας

MINI Countryman 2017: Η νέα διάσταση της ΜΙΝΙ περιπέτειας

Ο φωτογραφικός φακός συνέλαβε το Countryman κατά τη διάρκεια δοκιμών εξέλιξης δίνοντας μια σαφή εικόνα του… προσεχώς μεγαλύτερου ΜΙΝΙ “ever” αλλά και του πλέον περιπετειώδους.

Το Countryman αποτελεί το νέο υπό εξέλιξη μοντέλο της ΜΙΝI το οποίο ενσωματώνει τις –πολλές- αλλαγές που έφερε μαζί της η νέα, αλλά ήδη οικεία, γενιά του ΜΙΝΙ Ηatchback.

Στην προκειμένη περίπτωση και παρά το συνδυασμό καμουφλάζ-χιονιού αρκεί μια ματιά στις επιφάνειες του νέου Countryman για να διαπιστώσει κανείς τον τρόπο που η ΜΙΝΙ επιχειρεί να το διαφοροποιήσει από την εικόνα του πεντάθυρου Hatchback, καταφεύγοντας –μοιραία- σε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις αλλά και σε ένα αρκετά πιο περιπετειώδες στυλ.

Έτσι στις σχεδιαστικές λεπτομέρειες του πρωτοτύπου ξεχωρίζουν στοιχεία όπως οι ακόμα πιο διογκωμένοι θόλοι και η περισσότερη γενναιοδωρία προστατευτικών πλαστικών περιμετρικά του αμαξώματος που θα αναλάβουν να δώσουν στο Countryman μια πιο off-road εμφάνιση, διαχωρίζοντας το σαφώς από τον καινούριο πεντάθυρο «συγγενή» του.

Παρά τις αισθητές διαφοροποιήσεις σε ό,τι αφορά τις αναλογίες του προσεχώς μεγαλύτερου ΜΙΝΙ και την πιο περιπετειώδη αισθητική, το Countryman, ως γνήσιο του είδους του θα διατηρήσει την οικεία του «όψη» την οποία αποτελούν τα στρογγυλά φωτιστικά σώματα, η γρίλια και η χαρακτηριστική σχεδίαση του παρμπρίζ.

Στα νέα στοιχεία που κληροδοτεί η νέα γενιά του ΜΙΝΙ Hatchback στο Countryman συγκαταλέγεται φυσικά και η νέα εμπροσθοκίνητη πλατφόρμα UKL1 η οποία μπορεί να συνδυαστεί και με τετρακίνηση.

Τις προδιαγραφές του νέου Countryman θα συμπληρώσει η νέα γκάμα αποδοτικών κινητήρων που μας συστήθηκαν με το Hatchback συμπεριλαμβανομένων των αποδοτικών τρικύλινδρων κινητήρων βενζίνης και diesel 1,5 λίτρου, ενώ την γκάμα θα συμπληρώσουν οι ισχυρότερες εκδόσεις S και John Cooper Works.

Υπό το φως των πρόσφατων εξελίξεων-αποκαλύψεων στην έκθεση του Detroit η τελευταία αναμένεται να επωφεληθεί από τον τετρακύλινδρο δίλιτρο turbo κινητήρα των 231 ίππων ο οποίος παρουσιάστηκε με το MINI Hatchback JCW ως «ο ισχυρότερος κινητήρα που έχει εξοπλίσει ποτέ ΜΙΝΙ παραγωγής».

AUTOMEDIA

Sports in

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 23 Απριλίου 2024