Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ford Ka 2015: Ασκήσεις -ευρωπαϊκής- ενηλικίωσης

Ford Ka 2015: Ασκήσεις -ευρωπαϊκής- ενηλικίωσης

Το αυτοκίνητο πόλης της Ford ετοιμάζεται για το ευρωπαϊκό ντεμπούτο της νέας γενιάς του, ξεκινώντας από την πραγματοποίηση δοκιμών εξέλιξης σε βρετανικό έδαφος.

Η Ford σύστησε τη νέα γενιά του Κa μέσω ενός concept που παρουσιάστηκε το 2013. Από τότε το αυτοκίνητο πόλης της «μπλε οβάλ» φίρμας έχει δώσει το στίγμα του ως έκδοση παραγωγής σε… εξωτικές αγορές όπως η Βραζιλία.

Πλέον, απ’ ότι φαίνεται ήρθε το πλήρωμα του χρόνου η νέα γενιά να περάσει και σε ευρωπαϊκό έδαφος, όπου και συνελήφθη, για πρώτη φορά, από το φωτογραφικό φακό ετοιμοπόλεμου Βρετανού συντάκτη σε βρετανικό αυτοκινητόδρομο.

Το δοκιμαστικό πρωτότυπο δεν φέρει ίχνος καμουφλάζ με δεδομένη και την κυκλοφορία του σε άλλες χώρες, της Νοτίου Αμερικής.

Έτσι, αν και οι πρώτες του λήψεις ως δοκιμαστικού πρωτοτύπου σε βρετανικό έδαφος αφορούν αποκλειστικά το πίσω τμήμα του, προσφέρουν μια σαφή εικόνα με δεδομένη και την πιστότητά του στο concept car που προηγήθηκε.

Συνολικά το νέο Ford Ka είναι μεγαλύτερο, φαρδύτερο και έχει μικρότερη απόσταση από το έδαφος, δίνοντας την αίσθηση ενός πολύ πιο«ώριμου» αυτοκινήτου.

Στο μπροστινό τμήμα η Ford αναμένεται να μείνει πίστη στις σχεδιαστικές της συνήθειες, με το Ka να υιοθετεί τα χαρακτηριστικά φωτιστικά σώματα και γρίλια με τις λεπτομέρειες από χρώμιο που συναντάμε στα Fiesta και Focus.

Μια άλλη παράμετρος που αφορά το συγκεκριμένο δοκιμαστικό πρωτότυπο είναι ότι εξοπλίζεται με το diesel μοτέρ TDCi 1,5 λίτρου με ισχύ 75 ίππων του Fiesta απ’ όπου και θα προέλθει η πλειονότητα των κινητήρων του Ka.

Έτσι δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι στην γκάμα του νέου Ka θα δώσει το παρών ο τρικύλινδρος turbo κινητήρας βενζίνης EcoBoost με χωρητικότητα 1,0 λίτρου, χωρίς όμως να λείψουν και οι επιλογές για ατμοσφαιρικούς βενζινοκινητήρες.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα στοιχεία του, το Ka ως παγκόσμιο μοντέλο βασίζεται στην ίδια πλατφόρμα και μοιράζεται την πλειονότητα των στοιχείων του, ανεξαρτήτως της αγοράς στην οποία διατίθεται.

Η μεγάλη διαφορά είναι ότι τα χαρακτηριστικά του τόσο σε οδηγικό όσο και εξοπλιστικό επίπεδο προσαρμόζονται απο την Ford στις ανάγκες της κάθε αγοράς, κάτι που σημαίνει ότι -και- το νέο Ka θα φροντίσει, να προβάλλει το διασκεδαστικό οδηγικό χαρακτήρα δικαιώνοντας την φήμη των μοντέλων της Ford στην Ευρώπη.

Auto Express

Sports in

LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας

Παρακολουθήστε live στις 17:15 την εξέλιξη της αναμέτρησης Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας για την 4η αγωνιστική του Top-6 της Stoiximan Basket League. Τηλεοπτικά από ΕΡΤ3.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 18 Απριλίου 2024