Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Audi Q1 2016: Επί νέας -SUV- βάσης

Audi Q1 2016: Επί νέας -SUV- βάσης

Το νέο, μικρότερο SUV της Audi θα επενδύσει στις συμπαγείς διαστάσεις, τη δυναμική εμφάνιση και, αξιοποιώντας το πλούσιο τεχνολογικό οπλοστάσιο της γερμανικής φίρμας σε συνδυασμό με την αρχιτεκτονική MQB, θα εξασφαλίσει ένα «σίγουρο» χαρτί σε μια ολοένα και δημοφιλέστερη κατηγορία.

Η γερμανική φίρμα ετοιμάζει τη δυναμική της προσγείωση στην ολοένα και δημοφιλέστερη κατηγορία των μικρών premium crossover με το Q1 το οποίο έχει σοβαρές πιθανότητες να αποτελέσει και το μικρότερο του είδους.

Με επιρροές από το Crosslane Coupe Concept που ανέλαβε να πρωτοσυστήσει την ιδέα ενός entry-level SUV από την Αudi και το οποίο παρουσιάστηκε στην έκθεση του Παρισιού το 2012, το Q1 αναμένεται να υιοθετήσει τη σχεδιαστική λογική ενός coupe SUV, διαθέτοντας, σε αντίθεση με το πρωτότυπο που προηγήθηκε, πέντε πόρτες, ενώ σύμφωνα με ορισμένες πληροφορίες το μήκος του αναμένεται να περιοριστεί ακόμα και σε 3,8 μέτρα.

Ήδη η Audi έχει δημοσιοποιήσει ένα σκίτσο δίνοντας μια πρώτη εικόνα της αισθητικής προσέγγισης που θα επενδύσει σε μια δυναμική εμφάνιση, δίνοντας το στίγμα ενός συμπαγών διαστάσεων SUV με coupe οροφή και αρκετά μεγάλη απόσταση από το έδαφος.

«Κάτω» από το σχεδιασμό του νέου Q1 αναμένεται να βρεθεί η πολυχρηστική αρχιτεκτονική του ομίλου, MQB, ενώ τις προδιαγραφές του θα συμπληρώσει μια λίστα πλούσιων εξοπλιστικών στοιχείων και προηγμένων ηλέκτρονικών συστημάτων από το οπλοστάσιο της Audi, φροντίζοντας, ωστόσο πάντα, το νέο SUV να διατηρήσει τις εξοπλιστικές αποστάσεις από το μεγαλύτερο Q3.

Σε ό,τι αφορά την γκάμα κινητήρων, κεντρικό ρόλο θα έχουν τετρακύλινδρα σύνολα βενζίνης και πετρελαίου χωρητικότητας 1,4 λίτρων σε διαφορετικές εκδοχές ισχύος και σε συνδυασμό με μηχανικά κιβώτια έξι σχέσεων είτε, κατ’ επιλογή με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων. H πλειονότητα των εκδόσεων θα είναι δικίνητες, με την τετρακίνηση και το σύστημα quattro, να αποτελούν προαιρετική επιλογή.

Στην κορυφή της γκάμας, την έκδοση SQ1 αναμένεται να συμπληρώσει ένας δίλιτρος turbo με ισχύ 231 ίππων. Το παρών στην γκάμα αναμένεται να δώσει και μια plug-in υβριδική έκδοση η οποία θα αξιοποιήσει το συνδυασμό ενός βενζινοκινητήρα 1,2 λίτρων και ενός ηλεκτρικού μοτέρ 80 kW.

AUTOMEDIA

Sports in

Αυτά μόνο ο Ολυμπιακός: Διεκδικεί 6 ευρωπαϊκά σε 4 αθλήματα!

Δεν υπάρχει αυτό που έχει καταφέρει ο Ολυμπιακός, καθώς βρισκόμαστε στο δεύτερο μισό του Απρίλη και διεκδικεί ακόμα 6 ευρωπαϊκά σε 4 διαφορετικά αθλήματα!

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024