Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Jaguar XF 2017: Η αντεπίθεση της βρετανικής μεσαίας τάξης

Jaguar XF 2017: Η αντεπίθεση της βρετανικής μεσαίας τάξης

Η νέα γενιά της XF θα αξιοποιήσει τις καινοτόμες προδιαγραφές πού σύστησε η νέα γενιά της «μικρής» τετράθυρης ΧΕ και ανάλογο σχεδιαστικό προσανατολισμό, προβάλλοντας ένα δυναμικότερο, πιο σπορ αλλά και πιο αποδοτικό χαρακτήρα.

Παρά την ομοιότητα με την οικεία, πλέον, ΧΕ, πρόκειται για το νέο μεσαίο sedan των Βρετανών, XF, το οποίο αποτελεί το επόμενο μεγάλο στοίχημα τους, αφού λανσάρουν και το πρώτο τους SUV, το F-Pace.

Αυτό σημαίνει ότι η νέα γενιά του μεσαίου sedan δεν αναμένεται να κάνει την εμφάνισή της πριν το τέλος του 2016 και με δεδομένη ότι η τελευταία προσθήκη στην γκάμα της ΧF, με την μορφή της Sportbrake έκδοσης, λανσαρίστηκε το 2013.

Όπως και να έχει με το χρονικό πλαίσιο άφιξης της νέας γενιάς της δεδομένο θα πρέπει να θεωρείται ότι η νέα XF θα υπακούσει στις σχεδιαστικές επιταγές της καινούριας ΧΕ, προσφέροντας ένα σύγχρονο αισθητικό μείγμα δυναμισμού και πολυτέλειας.

Επίσης, σε αντίθεση με την μέχρι σήμερα γνωστή εκδοχή της, η νέα XF αναμένεται να εγκαταλείψει, ως ένα βαθμό, τις τυπικές γραμμές ενός παραδοσιακού sedan, επιλέγοντας μια σχεδίαση που παραπέμπει περισσότερο σε liftback με μια λιγότερο τετραγωνισμένη γραμμή οροφής και μια αντίστοιχη θύρα πορτ μπαγκάζ προς όφελος περισσότερης πρακτικότητας.

Κάτω από τις επιφάνειες αναμένεται να βρεθεί μια νέα πλατφόρμα η οποία θα αποτελεί μετεξέλιξη αρχιτεκτονικής που χρησιμοποιεί η Land Rover και η οποία εκτός από την XF, θα φιλοξενήσει αργότερα τις νέες γενιές τόσο της XJ όσο και της ΧΚ.

Τις προδιαγραφές της νέας γενιάς ΧF θα συμπληρώσουν οι αποδοτικοί κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου νέας γενιάς της Jaguar, οι οποίοι συστήθηκαν με την ΧΕ και οι οποίοι αναμένεται να εμπλουτιστούν περαιτέρω με το χρόνο, αποκτώντας περισσότερες εκδοχές από τα ήδη γνωστά τετρακύλινδρα δίλιτρα σύνολα που συναντάμε στην «μικρή» τετράθυρη Jaguar.

Το παρών αναμένεται να δώσει και το εννέα σχέσεων αυτόματο κιβώτιο της ZF το οποίο εξοπλίζει ήδη το Range Rover Evoque.

AUTOMEDIA

Sports in

O Τζόλης των 17 γκολ και η… αδικία του Πογέτ (vids)

Ο Γκουστάβο Πογέτ δεν έκανε σωστή διαχείριση στο ματς με τη Γεωργία και αυτό φαίνεται από τον Χρήστο Τζόλη, που είναι ο πιο φορμαρισμένος Έλληνας παίκτης αυτή τη στιγμή και ήταν εκτός αποστολής.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024